Zimski sportovi

Karbon pred nastavkom niza

Zvonimir Šimunović • petak, 28.12.2007.

Nakon prve vožnje veleslaloma u Lienzu, u vodstvu je pobjednica prvih dviju utrka u ovoj disciplini, Denise Karbon. Talijanki su se, na manje od pola sekunde zaostatka, uspjele približiti Kathrin Hoelzl i Nicole Gius. Borbu za postolje mogu očekivati i Julia Mancuso te Ingrid Jacquemod. Austrijanke razočarale, a Ana Jelušić ostala bez druge vožnje.

Denise Karbon dokazuje da prve dvije pobjede u veleslalomu s početka sezone nisu bile slučajnost. Talijanka je odličnom, prije svega tehničkom izvedbom, izborila vodeću poziciju nakon prve vožnje, s dobrim šansama da to mjesto i zadrži na kraju. Karbon je jedina bez pogreške uspjela odvesti dosta zahtjevnu stazu i osigurati najbolju poziciju prije druge vožnje. Odličan nastup Talijanki zaokružile su Nicole Gius i Manuela Moelgg trećim, odnosno sedmim mjestom.

Vrlo dobru veleslalomsku formu potvrdila je i Njemica Kathrin Hoelzl koja ima najviše izgleda ugroziti Karbon. Hoelzl bi možda bila i na čelnoj poziciji da prije prvog prolaznog vremena nije napravila pogrešku, no ne treba biti nezadovoljna ni ovim ostvarenjem. Julia Mancuso i Ingrid Jacquemod u poziciji su da sa dobrim drugim nastupom mogu ući u borbu za postolje.

Vezane vijesti

Austrijanke su u potpunosti podbacile. Najbolje su Goergl na osmom i Zettel na devetom mjestu, dok glavne perjanice Hosp i Schild s više od sekunde i pol zaostatka za vodećom nisu među prvih 15. Zanimljivo je da su skoro sve pogriješile na istom mjestu, troje vrata prije kraja.

Ana Jelušić nije na 21. rođendan uspjela izboriti drugu vožnju. I treći put ove sezone bila je prespora te je nastup završila s više od tri i pol sekunde zaostatka za Karbon.

Nažalost, prvu vožnju obilježio je i težak pad Amerikanke Resi Stiegler koja je probila sve zaštitne ograde i završila u šumi pokraj staze. Nakon toga je prevezena u bolnicu te se očekuju prve dijagnoze.

Druga vožnja počinje u 13:15 sati.

Svjetski kup, Lienz, veleslalom, prva vožnja, skijašice, 28.12.2007.:
1. Denise Karbon (Italija) 1.00.88
2. Kathrin Hoelzl (Njemačka) + 0.36
3. Nicole Gius (Italija) +0.43
4. Julia Mancuso (SAD) + 0.62
5. Ingrid Jacquemod (Francuska) + 0.81
6. Tanja Poutiainen (Finska) + 1.02
7. Manuela Moelgg (Italija) + 1.03
8. Elisabeth Goergl (Austrija) + 1.09
9. Kathrin Zettel (Austrija) + 1.15
10. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) + 1.16
... 55. Ana Jelušić (Hrvatska) + 3.55
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!