Zimski sportovi

Crosby bolji od Ovechkina

Krešimir Ferlak • petak, 28.12.2007.

Utakmica Pittsburgha i Washingtona gdje igraju dvije najveće mlade zvijezde Nhl-a, Sidney Crosby i Alex Ovechkin privukla je posebnu pozornost, a na kraju je slavio Pittsburgh. Vancouver je pobijedio Calgary, a Detroit odnio bodove iz Colorada...

Pittsburgh je nakon produžetaka svladao Washington sa 4:3. Gol za pobjedu Penguinsa postigao je Sergei Gonchar i donio dva vrlo vrijedna boda Pittsburghu. Ipak, svi su ovu utakmicu promatrali kao dvoboj Crosbya i Ovechkina, a u tom dvoboju je bolje prošao Crosby. Sid the Kid je imao dvije asistencije i njegova momčad je pobijedila, dok je Ovechkin, istina, zabio gol, ali se i ozlijedio pa nije mogao igrati u zadnjoj trećini. Ozljeda ga ipak ne bi trebala zadržati predugo izvan terena.

Vancouver je predvođen blizancima Sedin sa 5:3 svladao Calgary. I Daniel i Henrik su postigli po jedan gol i još dodali jednu asistenciju, a i njihov partner iz napada, kapetan, Markus Naslund imao je dobru večer sa dvije asistencije. Gosti su se dobro držali, sredinom druge pogotkom Matthewa Lombardija su uspjeli izjednačiti na 3:3 no završnica utakmice ipak je pripala Vancouveru. Ovom pobjedom Vancouver je u poretku pobjegao Calgaryu na pet bodova.

U Denveru je pokvarena odlična serija Colorada na domaćem ledu. Kada vam u goste dolazi Detroit tako nešto se može i očekivati. Valtteri Filppula je drugi puta u dva dana postigao dva pogotka, a odličnu utakmicu sa golom i asistencijom odigrao je i Mikael Samuelsson. Iako su igrali bez nekih bitnih igrača (Zetterberg, Holmstrom, Chelios) Red Wingsi su svejedno pokazali da su trenutno najbolja momčad lige. Domaćini su malo zaprijetili kada su preko Mareka Svatoša izjednačili na 2:2, ali to je bilo sve.

Treba još izdvojiti i novu pobjedu Ottawe. Sa 5:2 su svladali Islanderse, a istim rezultatom je Montreal svladao Tampu. Gostujuće pobjede osim Montreala još su izborile i momčadi Floride i Minnesote protiv Atlante odnosno Phoenixa te ekipa Anehima koja je svladala Edmonton sa 2:1 prvim golom Douga Weighta u dresu Ducksa.

NHL, rezultati: Pittsburgh – Washington 4:3 (OT), Philadelphia – Toronto 4:1, Atlanta – Florida 3:5, Tampa Bay – Montreal 2:5, Ottawa – Ny Islanders 5:2, Nashville – Columbus 4:3, Colorado – Detroit 2:4, Edmonton – Anaheim 1:2, Phoenix – Minnesota 2:3, Vancouver – Calgary 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!