Košarka

Barca prejaka za Real, odlična večer Zorana Planinića

Branko Barić • subota, 29.12.2007.

Nakon 14 kola u španjolskoj ACB ligi četiri vodeće momčadi potpuno su izjednačene na vrhu. Real je ispustio čelnu poziciju nakon glatkog poraza u velikom derbiju i tako dopustio Barceloni, Joventutu i Bilbaou da ga sustignu. Treba istaknuti visoku pobjedu Spahijine Tau Ceramice i sjajnu igru Zorana Planinića...

Veliki derbi pred sedam i pol tisuća navijača u Blaugrani nije ponudio ni trunku neizvjesnosti. Domaćini predvođeni Gianlucom Basileom kontrolirali su susret od prve do posljednje sekunde i na koncu stigli do uvjerljive pobjede 84:65. Talijan je bio najefikasniji igrač susreta s 23 poena, a pratio ga je Denis Marconato s 14 koševa i pet skokova. Mario Kasun je u 18 minuta postigao deset koševa i uhvatio tri lopte. U redovima kraljevskog kluba najbolji je bio Felipe Reyes sa 16 poena i 11 skokova.

Zoran Planinić pružio je briljantnu partiju na gostovanju protiv Cajasola. Tau Ceramica je stigla do uvjerljive pobjede 56:77, a hrvatski reprezentativac je u 24 minute provedene na parketu postigao 24 koša, šutirajući trice 5/5 i dvice 4/6. Simas Jasaitis postigao je 15 uz pet skokova, a Tiago Splitter 13 uz sedam skokova. Michalis Kakiouzis je predvodio domaćine s 12 poena, dok je Michal Jakub Ignerski postigao deset.

Valladolid je u neizvjesnoj utakmici uspio izboriti važnu pobjedu protiv Fuenlabrade rezultatom 91:86. Rodrigo San Miguel s 20 pogodaka i sedam osvojenih lopti te Joseph Gomis s isto toliko poena i šest asistencija predvodili su pobjednike. Jorge Garcia na drugoj strani ubacio je 27, a odličan je bio i naš Marko Tomas sa 16 poena i četiri asistencije.

Girona nije imala prevelikih problema na svom parketu protiv Gran Canarie. U pobjedi 76:59 najveći doprinos imao je Amerikanac Jackson Vroman s 21 pogotkom i čak 14 skokova. Najbolji u redovima gostiju bio je Zadranima dobro poznati Carl English sa 16 poena.

Bilbao našeg Marka Banića je na gostovanju kod Manrese stigao do 11. pobjede u sezoni i diobe prvog mjesta na tablici. Luke Ricker s 23 i Marcelo Tieppo Huertas s 20 poena odveli su goste do konačnih 76:83. Banić je u 15 minuta ubacio šest koševa i ostvario tri skoka. Najbolji u redovima Manrese bio je Guillem Rubio sa 17 poena i pet skokova.

ACB, 14. kolo, petak: Girona – Gran Canaria 76:59, Barcelona – Real Madrid 84:65, Valladolid – Fuenlabrada 91:86, Manresa – Iuberntia Bilbao Basket 76:83, Cajasol – Tau Ceramica 56:77.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!