Tenis

Može i bez Serene

Kristian Hohnjec • subota, 29.12.2007.

Hopman Cup tradicionalno okuplja tenisače i tenisačice u predigri uoči nove sezone. Prvog dana natjecanja očekivanu pobjedu upisali su Amerikanci, dok je navijače u Perthu obradovao trijumf Australije protiv Češke...

Serenu Williams, koja bi trebala nastupiti u ponedjeljak, zamijenila je Meghann Shaughnessy. Veteranka zajedno s Mardyjem Fishem čini američku "E" postavu, no i ona je bila više nego dovoljna za pobjedu protiv Indije.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Na teren su prvo izašle tenisačice. Sania Mirza imala je prednost od 3:1 u trećem setu, da bi je tada napali grčevi. Shaughnessy je to spremno iskoristila i dobila sljedećih pet gemova za pobjedu u uvertiri - 6:3, 4:6, 6:3.

Vezane vijesti

Fishu su zatim bile potrebne 72 minute da kompletira očekivani trijumf Amerikanaca. Rohann Bopanna nije predstavljao ozbiljniju prijetnju - 6:2, 6:4. U igri parova, koja nije imala natjecateljsko značenje, Indija je upisala utješni bod protiv nemotivirane američke kombinacije.

U večernjem programu sastale su se Australija i Češka. Alicia Molik sjajno je servirala protiv mlađe i favorizirane Lucie Šafarove - 7:5, 6:2. "Osjećala sam se ugodno na stadionu i imala sam osjećaj da mogu dobro odigrati", kazala je zadovoljna Molik.

Peter Luczak potom je dobro namučio Tomaša Berdycha. Čeh je uspio dobiti neizvjesni tie-break prvog seta (9:7), da bi u nastavku s jednim breakom viška izjednačio rezultat - 6:4. Odluka je pala u igri parova, koju su pomalo neočekivano dobili Luczak i Molik - 7:5, 6:3.

Hopman Cup, Perth, 29. prosinac 2007., prvo kolo:
SAD - Indija 2:1 (Shaughnessy - Mirza 6:3, 4:6, 6:3; Fish - Bopanna 6:2, 6:4; Shaugnessy/Fish - Mirza/Bopanna 4:6, 4:6).
Australija - Češka 2:1 (Molik - Šafarova 7:5, 6:2; Luczak - Berdych 6:7 (7), 4:6; Molik/Luczak - Šafarova/Berdych 7:5, 6:3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!