Tenis

Clement proigrao u paru

Kristian Hohnjec • nedjelja, 30.12.2007.

Drugog dana Hopman Cupa pobjede su upisale Srbija i Francuska. Jelena Janković i Novak Đoković rutinski su preskočili Kineski Tajpeh, dok je odluka o pobjedniku dvoboja Francuza i Argentinaca pala u igri parova...

Su-Wei Hsieh pružila je dostojnu partiju, ali protiv treće igračice svijeta nije mogla. Jelena Janković unatoč ne previše inspirativnoj igri slavila je u dva seta - 6:4, 6:4. Mnogo više problema od nje imao je Novak Đoković. Nakon što su ga mučila leđa i solidni Yen Hsun Lu u drugom (2:6), Đoković je ipak uspio pronaći snage i dobiti treći set (6:3).

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Đoković i Janković profesionalno su odradili i susret parova koji više nije odlučivao ni o čemu. Srpska kombinacija slavila je u super tie-breaku (10:8).

Arnaud Clement potvrdio je reputaciju odličnog igrača parova i omogućio Francuskoj slavlje u odlučujućem meču dvoboja s Argentinom. Uvertira tenisačica pripala je Tatiani Golovin koja je potvrdila status favoritkinje protiv Gisele Dulko - 6:4, 6:3.

Nakon što se ozlijedio Gael Monfils, Clement je potom neočekivano dobio priliku za nastup u singlu, no to nije najbolje završilo po Francuza. Juan Ignacio Chela otpravio ga je s terena za nešto više od sat vremena igre sa samo četiri gema u torbi - 6:3, 6:1. Gotovo jednakom lakoćom Clement i Golovin zatim su riješili susret parova u svoju korist, te tako dobili dvoboj s 2:1.

"U prvom meču je teško doći u ritam. Imamo dva dana da se oporavimo i pripremimo za Jelenu i Novaka. Nadam se da ćemo odigrati još jedan sjajan meč", rekla je Golovin.

Hopman Cup, 1. kolo, 30. prosinac 2007.:
Srbija - Kineski Tajpeh (Janković - Hsieh 6:4, 6:4; Đoković - Lu 7:5, 2:6, 6:3; Janković/Đoković - Hsieh/Lu 3:6, 6:2, 7:6).
Francuska - Argentina (Golovin - Dulko 6:4, 6:3, Clement - Chela 3:6, 1:6; Golovin/Clement - Dulko/Chela 6:3, 6:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!