Rukomet

Bez Džombe u Norvešku

Ivana Strahija • nedjelja, 30.12.2007.

Rukometni je svijet potresla vijest da jedan od naših najboljih rukometaša i proslavljeni reprezentativac Mirza Džomba zbog ozljede neće na Europsko prvenstvo u Norvešku.

Ozljeda Ivana Balića uzrokovala je prve strepnje, a upravo zbog ozlijeđenih je početak priprema hrvatske izabrane vrste odrađen u Zagrebu, kako bi naši najbolji rukometaši imali pristup liječničkoj skrbi. I dok se Balić u drugoj fazi priprema, u rukometnoj bazi u Poreču, počeo lagano oporavljati, ko' grom iz vedrog neba došla je vijest o ozljedi Mirze Džombe.

Naime, s početkom pravih treninga Džomba je obnovio staru ozljedu, a liječnik je potvrdio nagore slutnje: stopalo je napuknuto, nade za ekspresni oporavak nema. Na službenim je stranicama HRS-a Džomba izjavio: "Ovo se kad-tad moralo dogoditi. 12 godina nisam bio ozlijeđen i po zakonu velikih brojeva, jednom je moralo pogoditi i mene. Naravno da mi je strašno žao što ću propustiti EP, ali, siguran sam da ću igrati na OI i slijedećem SP."

I izbornik Lino Červar se slaže da je zdravlje reprezentativaca najvažnije, pa ne forsira ni Balića, nego uigrava različite sustave, ne bi li bio spreman za najgore, a kao zamjena za Džombu spominju se Zrnić i Horvat.

Teško će našoj reprezentaciji biti bez dva ponajbolja igrača, no kako smo saznali u prijašnjem razgovoru s čelnim čovjekom hrvatskog rukometa, Željkom Kavranom, HRS od muške reprezentacije očekuje jednu medalju s tri natjecanja – EP u Norveškoj, Olimpijskim igrama ili SP u Hrvatskoj, pa nekog velikog pressinga nema. Uz to, Červar napominje i dobru stranu situacije u kojoj se repka našla, a to je isprobavanje mlađih igrača, koji jedva čekaju pokazati svoj talent i vrijednost.

Danas su rukometaši otputovali kući iz Poreča, u koji se vraćaju 2. siječnja, a pridružit će im se i Lacković te Zrnić. Do konačne odluke i odabrane ekipe za Norvešku Červaru će pomoći i Trofej Croatia koji se 5. i 6. siječnja igra u Puli i Poreču. Naši će rukometaši zaigrati protiv Švedske i BiH, te će utakmice biti i dobar pokazatelj spremnosti naše izabrane vrste.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!