Košarka

Lottomatica srušila tvrđavu

Ivana Spahija • nedjelja, 30.12.2007.

Nakon dvaju poraza u posljednja dva kola, košarkaši rimske Lottomatice u 17. kolu talijanske košarkaške lige na domaćem su terenu deklasirali momčad La Fortezze iz Bologne. Vodeći Montepaschi i dalje ne zna za poraz, a uspješan je bio i Radulovićev Air Avellino...

Repešina momčad je nakon dva uzastopna poraza napokon dočekala sretnije dane. U dvorani PalaLottomatica rimski su košarkaši nadigrali goste iz Bologne koje su svladali rezultatom 93:72. Domaćini su nakon prvih deset minuta imali prednost od 12 poena (26:14), a sa sličnom su razlikom otišli na odmor (50:36). U trećoj četvrtini razigrali su se košarkaši Lottomatice koji su nakon pola sata igre otišli na nedostižnih +29 (78:49), a posljednja četvrtina nije donijela značajnije promjene te su Repešini odabranici zasluženo slavili pobjedu.

Najraspoloženiji među pobjednicima bio je Allan Ray s 19 postignutih poena uz jedan skok i dvije asistencije. Naš Roko Ukić na parketu je proveo 23 minute, ubacio je sedam poena kojima je pridodao dva skoka i pet asistencija.

Košarkaši Montepaschija upisali su svoju 17. pobjedu za redom, vodeća momčad prvenstva na gostujućem je terenu porazila košarkaše Pierrel Capo d'Orlanda rezultatom 70:92. Domaćini su u prvom poluvremenu koliko - toliko održavali priključak za Montepaschijem, a gosti iz Siene su na odmor otišli pri +13 (37:50). Treća četvrtina donijela je odmak gostiju na nedostižnih +17 (56:73), a u posljednjih deset minuta košarkaši iz Siene su još pojačali ritam i priveli susret kraju s 22 poena prednosti.

Prvo ime susreta je Vlado Ilievski iz momčadi Montepaschija, ubacio je 22 poena kojima je pridodao pet skokova i isto toliko asistencija. Od domaćina, najraspoloženiji je bio Gianmarco Pozzecco s 19 postignutih poena uz jedan skok i četiri asistencije.

Na gostujućem terenu uspješna je bila i momačad Armani Jeansa koja je rezultatom 66:72 svladala košarkaše Upim Bologne. Gosti iz Milana održavali su prednost tijekom cijelog susreta, a najraspoloženiji među košarkašima pobjedničke momčadi bio je Ansu Sesay koji je postigao 21 poen uz osam skokova i tri asistencije. Iz momčadi Upim Bologne najviše se istaknuo Horace Jenkins s 19 postignutih poena.

Nevjerojatni Kevinn Pinkey je sa svojih 35 poena uz 15 skokova i dvije asistencije doveo momčad Angelica Bielle do pobjede nad Eldo Napolijem. Angelico je na domaćem terenu slavio rezultatom 97:87, a uz odličnog Pinkeya još se istaknuo i B.J. Elder koji je postigao 22 poena uz jedan skok i tri asistencije. Pucački raspoloženi bili su i gosti, od kojih je najbolji bio Chris Monroe a 25 postignutih poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Pobjedu kod kuće upisala je i momčad Tisettante Cantu koja je rezultatom 84:75 svladala Solsonicu iz Rietija. Iako su domaćini imali inicijativu tijekom cijelog susreta, u trećoj četvrtini košarkaši Solsonice su preokrenuli rezultat na 59:60, međutim, to im nije bilo dovoljno da ostvare i pobjedu. Prvo ime susreta je DaShaun Wood iz pobjedničke momčadi, postigao je 24 poena uz jedan skok i tri asistencije, dok je od gostiju najučinkovitiji bio Morris Finley s 23 ubačena poena.

Košarkaši Legee na domaćem su terenu deklasirali Cimberio iz Varesea, momčad iz Scafatija slavila je pobjedu rezultatom 93:67, a presudna je bila treća četvrtina u kojoj su domaćini odmaknuli na +19 (62:43), najviše zahvaljujući Franku Williamsu (21 poen, dvije asistencije). Iz gostujuće momčadi najbolji je bio Tierre Brown s 18 ubačenih poena kojima je pridodao jedan skok i četiri asistencije.

Tijesnu pobjedu upisali su košarkaši Premiate Montegranara, na gostujućem terenu u Udinama svladali su momčad Snaidera rezultatom 77:82. Nakon prvih deset minuta, prednost od pola koša imali su gosti (23:24), a to se u drugoj četvrtini preokrenulo pa su košarkaši Snaidera otišli na odmor pri rezultatu 39:38. Jedan poen prednosti bio je odlučujući i u trećoj četvrtini kada su tu prednost ponovno stekli košarkaši iz Montegranara (55:56). Posljednjih deset minuta donijelo je novo vodstvo domaćina, ali su gosti uspjeli preokrenuti rezultat i upisati konačnu pobjedu.

Prvo ime susreta je Ricky Minard iz Premiate, ubacio je 22 poena kojima je pridodao tri skoka i jednu asistenciju, a od domaćina najviše su se istaknuli Jerome Allen i Mike Penberthy s po 16 ubačenih poena.

Nakon pobjede nad drugoplasiranom momčadi prvenstva koju je momčad Benettona ostvarila u prošlom kolu, košarkaši iz Trevisa nisu uspjeli ponoviti taj pothvat te su se u ovom kolu vratili navikama poraza. Košarkaši Sivligie Wear kod kuće su nadigrali Benetton rezultatom 92:76. Gosti iz Trevisa bili su u vodstvu do četvrte minute (6:8) i od tada je inicijativa prešla na stranu domaćina koji su uz odličnog Claya Tuckera koji je postigao 23 poena uz petskokova i dvije asistencije potopili goste iz Trevisa.

Novi uspjeh ostvarili su košarkaši Air Avellina domaćom pobjedom nad Scavolinijem, bilo je visokih 90:63 za momčad iz Avellina. Prva četvrtina donijela je prednost domaćina od 13 poena (27:14), a pitanje pobjednika praktički je riješeno već u drugoj četvrtini u kojoj su košarkaši Avellina odmaknuli na +23 (52:29). U nastavku su domaćini još više pojačali ritam, tako je treća četvrtina privedena kraju pri rezultatu 70:44, a ništa drugačije nije bilo ni u posljednjih deset minuta u kojima su košarkaši Avellina ostvarili pobjedu s 27 poena prednosti.

Po 18 poena postigli su Marques Green i Alex Righetti iz pobjedničke momčadi, a naš Nikola Radulović je za 15 minuta provedenih na terenu ubacio četiri poena kojima je pridodao i dva skoka.

Lega A Basket, 17. kolo: Upim Bologna - Armani Jeans Milano 66:72, Pierrel Capo d'Orlando - Montepaschi Siena 70:92, Angelico Biella - Eldo Napoli 97:87, Tisettanta Cantu - Solsonica Rieti 84:75, Legea Scafati - Cimberio varese 93:67, Snaidero Udine - Premiata Montegranaro 77:82, Siviglia Wear Teramo - Benetton Treviso 92:76, Air Avellino - Scavolini Spar Pesaro 90:63, Lottomatica Roma - La Fortezza Bologna 93:72.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!