Nogomet

Dok drugi odmaraju, Eduardo zabija

Petar Plevnik • ponedjeljak, 31.12.2007.

Dok velika većina hrvatskih igrača uživa u zasluženom odmoru, za naše internacionalce u Engleskoj, Grčkoj i Nizozemskoj nema odmora. Vikend za pamćenje definitivno je iza Eduarda da Silve, koji je punih 20. kola čekao na prvenstveni prvijenac, da bi s dva pogotka protiv Evertona donio Arsenalu pobjedu i povratak na prvo mjesto Premiershipa...

Eduardo da Silva (Arsenal) - apsolutno prvo ime proteklog vikenda na Otoku bio je upravo Dudu, koji je sa dva pogotka, od kojih je posebno dojmljiv bio drugi, potvrdio kako mu itekako pripada mjesto među najjačim sastavom Topnika.

Vedran Ćorluka (Manchester City) - hrvatski reprezentativac još je jednom pokazao da se bez problema snalazi i na poziciji zadnjeg veznog igrača, na kojoj je odigrao vrlo dobrih 90 minuta u domaćem remiju protiv Liverpoola (0:0).

Niko Kranjčar (Portsmouth) - Krunchie je ponovno odigrao svih 90 minuta u dresu Mornara, ali ovaj put nema razaloga za zadovoljstvo, budući da je njegova momčad protiv Middlesbrougha doživjela novi poraz na domaćem terenu.

Danijel Pranjić (Heerenveen) - hrvatski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u domaćem remiju (1:1) protiv Feyenoorda.

Srđan Lakić (Heracles) - Dubrovčanin je s klupe odgledao minimalni poraz na gostovaju kod AZ-a u Alkmaaru.

Tomislav Butina (Olympiacos) - bivši reprezentativac i dalje je izvan konkurencije za momčad iz Pireja.

Dario Krešić (Panionios) - u sivilo hrvatskih vratara u Grčkoj uklopio se i Krešić, koji u dvoboju protiv OFI-a nije bio ni na klupi.

Ivica Majstorović (Panionios) - do 74. minute sudjelovao u 1:3 porazu od gostiju s Krete.

Mario Galinović (Panathinaikos) - reprezentativni vratar s klupe za pričuve odgledao je minimalnu pobjedu svoje momčadi na gostovanju kod Arisa.

Anthony Šerić (Panathinaikos) - kao i Galinović, i bivši je hrvatski reprezentativac bio na klupi za pričuve.

Darko Miladin (Ergotelis) - odigrao svih 90 minuta u domaćem remiju bez pogodaka protiv Larisse.

Mario Budimir (Ergotelis) - splitski napadač u igru je ušao u 68. minuti susreta, no u nešto više od 20 minuta provedenih na terenu nije uspio svojoj momčadi donijeti pobjedu.

Zdravko Popović (OFI Kreta) - bivši napadač Croatije iz Sesveta jedan od je rijetkih Hrvata u Grčkoj koji se može pohvaliti mjestom u prvih 11. Tako je bilo i u gostujućoj pobjedi kod Panionisa, u kojoj je Popović zamijenjen u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ivan Turina (Xanthi) - vratar Dinama na izlaznim je vratima Xanthija pa tako nije sudjelovao u porazu kod Olympiakosa (1:2)

Ante Tomić (Xanthi) - nekadašnja velika nada Maksimira morala se zadovoljiti tek posljednje četiri minute na gostovanju u Pireju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!