Košarka

Celticsi deklasirali Lakerse

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 31.12.2007.

S nestrpljenjem se očekivao dvoboj Lakersa i Celticsa. Utakmica je razočarala, a od velike bitke vidjeli smo malo budući da je Boston sjajnom igrom u drugom poluvremenu potopio Jacksonovu momčad. Gordan Giriček priključio se Philadelphiji, ali na debi u novom dresu morat će još malo pričekati...

Najvažniji nedjeljni dvoboj odigravao se u Staples centru, međutim očekivana neizvjesnost je izostala. Unatoč neigranju Rajona Ronda i brzim osobnim pogreškama Raya Allena, Boston je uvjerljivo svladao Lakerse . Paul Pierce (33 poena, osam skokova, četiri ukradene lopte) dobio je najintrigantniji matchup večeri potpuno zasjenivši Kobea Bryanta (22 poena, 6/25 šut). Dva glavna Jacksonova glumca - Bryant i Odom (14 koševa, deset skokova, 6/17 šut) već u prvom poluvremenu promašili su 20 šuteva. Razočarao je i potentni centar Andrew Bynum (osam poena, dva skoka). Uz standardno sjajnog Garnetta (22 poena, 12 skokova, šest asista) važne minute Riversu pružio je Tony Allen (42 minute, 16 koševa, četiri dodavanja).

Iznenađujuće dobri Portland upisao je 13. pobjedu u nizu protiv Philadelphije (97:72). Gordan Giriček priključio se momčadi jutro uoči utakmice, ali nije debitirao. Prvi nastup u dresu Sixersa mogao bi imati na staru godinu u Seattlu. Phila je na poluvremenu imala +9 (36:45), no McMillanovi igrači odigrali su sjajno u nastavku, posebice u posljednjoj četvrtini koju su dobili s uvjerljivih 34:9. Brandon Roy (22 poena, šest skokova, šest asista) još je jednom predvodio Blazerse, čiji će niz biti na iskušenju u Salt Like Cityu.

New York Knicksi opet su osramoćeni, koliko još kredita ima Isiah Thomas? Gardenom su protutnjali ne tako sjajni čikaški Bikovi ostvarivši prvu pobjedu za novog trenera Jima Boylana - 100:83. Ben Gordon (25 poena, 11/15 šut) je još jednom pokazao da se bolje snalazi u ulozi šestog igrača, dok je na suprtonoj strani Zachu Randolphu za 18 poena trebalo 23 pokušaja.

Golden State uzvratio je Denveru za poraz od prije dva dana na domaćem terenu. Warriorsi su na krilima Barona Davisa u Pepsi centru pobijedili 105:95 (imaju 10-0 kada prime manje od 100 koševa). Carmelo Anthony (26 poena, deset skokova) bio je blizu svojih prosjeka, no Allen Iverson promašio je deset od 12 lopti iz igre.

San Antonio je pregazio Grizzliese 111:87 i tako im uzvratio za nedavni poraz (trica Gaya sa zvukom sirene). Duncanove (24 poena, 17 skokova, sedam asistencija) brojke su impresivne, a ključnu rolu zapravo je odradio riđokosi epizodist Matt Bonner (18 koševa). Njegovi pogoci s distance krajem prvog poluvremena nadoknadili su početni zaostatak i okrenuli momentum u korist Spursa.

NBA, rezultati, 30. prosinac 2007.:
New York Knicks - Chicago Bulls 83:100
Portland Trailblazers - Philadelphia 76ers 97:72
Denver Nuggets - Golden State Warriors 95:105
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 111:87
Sacramento Kings - Phoenix Suns 102:117
Los Angeles Lakers - Boston Celtics 91:110.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!