Tenis

"Teniski meč je prelako namjestiti"

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.12.2007.

Jedna od najvećih tenisačica svih vremena, Martina Navratilova, nije iznenađena silnim problemima u kojima se današnji tenis nalazi. Prvenstveno se to odnosi na sve češće optužbe o namještanju mečeva...

Navratilova tvrdi kako je teniski meč vrlo lako namjestiti, a teško dokazati "puštanje". "Tenis je specifičan sport u kojem nije nikakav problem namjestiti meč. Ovdje nijanse i vrlo često jedan udarac odlučuju pobjednika i lako je tankirati. S druge strane to je vrlo teško dokazati i zato je to teško rješiv problem", tvrdi Navratilova.

Inače, ATP je pokrenuo niz istraga oko sumnjivih rezultata, a rezultirale su već kažnjavanjem trojice talijanskih tenisača (Di Mauro, Bracciali, Starace) kojima je dokazano kako su se bavili klađenjem. Što se tiče talijanskog trojca, tu je najveću ulogu odradio Talijanski teniski savez koji je i prikupio dokaze o umješanosti u klađenje iako su to bile mizerne svote i nisu uplaćivane na mečeve koje su oni igrali.

Pod prismotrom je i Nikolaj Davidenko koji je odradio nekoliko "sumnjivih" mečeva, a ATP najavljuje i posebne mjere kojima će pratiti regularnost mečeva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!