Tenis

Tri nositelja napustila pakao

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.12.2007.

Paklene vrućine pogodile su Adelaide, no unatoč tome startao je tamošnji ATP turnir. U tako teškim vremenskim uvjetima prvog dana sva tri nositelja koji su izašli na teren, svoje mečeve završili su porazima...

Mladi Argentinac Juan Martin Del Potro loše je otvorio novu sezonu. Na startu ATP turnira u Adelaideu poražen je neočekivano od Amerikanca Michaela Russella u dva seta bez većih problema 6:3, 6:3. Russell je u oba seta dominirao, kreirao čak 13 break prilika i iskoristio četiri za prolaz u drugo kolo.

U francuskom dvoboju Mickael Llodra nadigrao je Gillesa Simona i plasirao se u drugo kolo. U prvom setu imao je Llodra break prednosti, no Simon se vratio, ali ipak izgubio u tie-breaku. Drugi set također je donio prednost Llodri koju ovaj put nije ispustio te je na kraju u dva seta ubilježio pobjedu.

Ceh teškim vremenskim uvjetima platio je Radek Stepanek koji je na kraju morao predati dvoboj Australcu Josephu Sirianniju. Sirianni je vodio 7:6, 4:3 kada je Stepanek posve iscrpljen i mučen lakšom ozljedom odlučio predati meč. ''Ovo je bez ikakve dvojbe najtopliji turnir na kojem sam igrao. Većina igrača koji su doputovali u Adelaide muči se s bolesti i iscrpljenosti, a vremenski uvjeti svakako kumuju tome'', rekao je Stepanek nakon meča.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Veća neizvjesnost očekivala se u dvoboju Zvereva i Mayera, no Mayer je igrao prilično loše i Zverev je s lakoćom s dva puta po 6:3 prošao dalje. Očekivanu pobjedu, iako uz dosta problema, ostvario je Benjamin Becker protiv Roberta Smeetsa, a očekivano je slavio i Sam Querrey protiv Stevea Darcisa.

ATP Adelaide, prvo kolo:
Mischa Zverev (Njemačka) – Florian Mayer (Njemačka) 6:3, 6:3, Michael Russell (SAD) – Juan Martin del Potro (Argentina, 7) 6:3, 6:3, Benjamin Becker (Njemačka) – Robert Smeets (Argentina) 3:6, 6:4, 6:2, Mickael Llodra (Francuska) – Gilles Simon (Francuska, 4) 7:6(3), 6:3, Joseph Sirianni (Australija) – Radek Stepanek (Češka, 5) 7:6(3), 4:3, predaja Stepanek, Sam Querrey (SAD) – Steve Darcis (Belgija) 7:5, 6:4.

ATP Adelaide, parovi, prvo kolo:
Simone Bolelli/Dudi Sela (Italija/Izrael) – Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen (Švedska/Finska) 6:7(6), 6:1, 10:4, Eric Butorac/Frank Dancevic (SAD/Kanada) – Nathan Healey/Lleyton Hewitt (Australija/Australija) 6:3, 5:7, 10:8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!