Ostali sportovi

Fedor superiorno u Novu

Maja Giljanović • srijeda, 02.01.2008.

Posljednji PRIDE-ov prvak koji je naslov među inima branio u kolovozu 2005. i protiv našeg Cro Cop Filipovića, Fedor Emelianenko, u novogodišnjoj se noći oprostio od 2007. protiv Južnokorejca Hong-man Choija...

U tokijskoj Saitama Areni 183 centimetra visoki i 106 kilograma teški Rus opravdao je najave o hitroj pobjedi nad poprilično komičnim 27-godišnjakom: borba je potrajala 1:54 kada se po mnogima najbolji MMA borac u povijesti otresao čovjeka većeg i od nekadašnjeg WBA prvaka Valujeva; Choi se, naime, još uvijek razvija, a trenutno je na 218 centimetara te 167 kilograma pa je, s obzirom da nije potrajao ni prvu rundu, barem razlika u staturi boraca zabavila okupljeno mnoštvo.

Četiri godine stariji Fedor dvaput je Choija još ranije u rundi imao u zagrljaju, ali se Korejac u oba navrata uspio iskobeljati sve dok Rus (7-0, 28-1 ukupno) nije uhvatio mot shvativši da je daleko brži od svog neiskusnog protivnika (1-1, 12-4) unatoč njegovoj ogromnoj snazi i priveo svojevrsni freak show kraju.

Fedor je ovom pobjedom nastavio gdje je u travnju stao protiv Matta Lindlanda, a ujedno je pobjednički obilježio povratak u omiljeni mu Japan (u kojem uživa neizmjernu popularnost) nakon Silvestrova 2006. i slavlja u borbi protiv Mike Hunta.

Također je objavio poprilično gust raspored u tekućoj godini. Nova borba slijedi koncem veljače ili početkom ožujka u SAD-u, još jednu borbu planira u Japanu, a vrlo su izvjesna još barem dva okršaja. Javnost se, pak, s velikim očekivanjima nada eventualnoj (u listopadu?) borbi protiv UFC-og prvaka Randy Couturea.

Fedor je potvrdio zainteresiranost pa preostaje pričekati da 44-godišnji stanovnik Kuće slavnih razriješi razmirice s predsjednikom Dana Whiteom oko Amerikančeve preostale dvije ugovorom predviđene borbe i priušti nam pravu, iskonsku šajbu dvojice istinskih majstora borilačkih vještina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!