Tenis

Jedini nositelj uspješan

Branimir Korać • srijeda, 02.01.2008.

ATP turnir u Adelaideu nastavljen je susretima drugog kola. Za iznenađenje dana pobrinuo se Australac Joseph Sirianni dok je u akciji bio tek jedan nositelj i susret završio pobjedom...

Paul-Henri Mathieu jedini je nositelj koji je nastupio prvog dana drugog kola na ATP turniru u Adelaideu. Mathieu je igrao protiv domaćeg "bombardera" Chrisa Guccionea i uz dosta muke prošao u četvrtfinale. Guccione je odservirao 24 asa i stavio Mathieua na teško iskušenje, ali na kraju je Francuz ipak bio bolji te odnio pobjedu jednim breakom u trećem setu.

Uspješan nastup u drugom kolu imao je i Benjamin Becker koji je s dva puta po 6:4 nadigrao Michaela Russella. Becker je bolje iskoristio ne baš brojne prilike koje mu je Russell ponudio te je na kraju ipak očekivano prošao dalje.

Svoje prilike nije iskoristio Evgenij Koroljev koji je imao šest break lopti u susretu s Francuzom Mickaelom Llodrom, ali nije niti jednu iskoristio. Llodra je na kraju slavio u dva seta sa 7:6, 6:3 slomivši, nakon izjednačenog prvog seta, u drugom setu otpor Rusa s dva konačna breaka.

Za iznenađenje dana pobrinuo se Joseph Sirianni koji je u tri seta eliminirao Sama Querreya te se na taj način po prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale nekog ATP turnira. Sirianni je unatoč 18 aseva Amerikanca radio čest pritisak na njegov servis, četiri puta mu ga i oduzimao te na kraju proslavio veliku pobjedu.

ATP Adelaide, drugo kolo:
Paul-Henri Mathieu (FRA, 2) - Chris Guccione (AUS, wc) 6:4, 3:6, 6:4, Benjamin Becker (GER) - Michael Russell (USA) 6:4, 6:4 , Mickael Llodra (FRA) - Evgenij Koroljev (RUS) 7:6(3), 6:3, Joseph Sirianni (AUS, wc) - Sam Querrey (USA) 6:7(5), 6:2, 6:3.

ATP Adelaide, parovi, prvo kolo:
Martin Garcia (ARG, 4)/Marcelo Melo (BRA, 4) - Gilles Simon (FRA)/Mischa Zverev (GER) 6:2, 6:3, Chris Haggard (RSA)/Florian Mayer (GER) - Sebastien Grosjean (FRA)/Jo-Wilfried Tsonga (FRA) 2:6, 7:6(6), 10:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!