Košarka

"Aris nam koncepcijski odgovara"

Ivor Krapac • srijeda, 02.01.2008.

Košarkaši Cibone nisu imali puno vremena za predah i svečano dočekivanje 2008. godine. Pred vratima je gostovanje grčkog Arisa, utakmica koja će u velikoj mjeri odrediti šanse Cibosa za ostanak u Euroligi, a igrači su se pritom morali upoznati i s novim trenerom Ivanom Sunarom. Puno posla u kratkom periodu, na što se nadovezalo i nekoliko problema s ozljedama...

Ivan Sunara se uoči svog prvog "nastupa" na klupi Cibosa morao suočiti s poteškoćama u sastavu. Goran Vrbanc odsutan je već jako dugo, Damira Mulaomerovića neće biti još neko vrijeme, dok su zbog "svježih" ozljeda izvan stroja i Marin Rozić, te dva Vedrana, Vukušić i Princ. Kod sve trojice je stanje takvo da su "vrlo male šanse da će sutra zaigrati", kako je kazao trener.

Suparnik bi bio neugodan i da su Cibosi kompletni, ovako izgleda još teži. "Aris bolje stoji na ljestvici od nas, a, nažalost, trenutno bolje stoji i na terenu", upozorio je Sunara: "Kvalitetno su pokriveni na playu, imaju tri odlična Amerikanca, Masseya, Wrighta i Terryja, dobre europske i korisne grčke igrače... Riječ je o izuzetnoj momčadi."

Cibosi će dočekati goste iz Soluna bez nekoliko važnih aduta u sastavu, ali i s još umornim trojcem (Warren, Hoskin, Ayuso) koji je božićno-novogodišnji predah iskoristio za nekoliko dana kod kuće. "Normalno je da smo u ovih nekoliko dana bili u miješanom sastavu, tek u subotu smo se sreli svi zajedno. Dobro smo radili, ali dogodile su nam se te ozljede", dodao je trener.

Koncentracija na sutrašnju utakmicu je maksimalna, pa Sunara nije želio puno razglabati o skupu igrača koji ga je dočekao u Draženovom domu. Istaknuo je tek da će svi imati njegovo puno povjerenje i da će svi dobiti i svoju priliku do kraja sezone: "Vrijeme će pokazati bih li napravio nešto drugačije da sam sudjelovao u slaganju ove momčadi."

Kapetan Bariša Krasić kazao je da sutrašnji protivnik koncepcijski odgovara Cibosima: "Možda nam i najviše pašu od svih suparnika u skupini, nemaju klasičnu 'peticu' pa se s te strane lakše nositi s njima. Istina, tu je Massey kao njihov glavni igrač, on pokriva tu poziciju, ali ipak nije 'teški' centar."

"Bilo bi odlično i vrlo bitno za samopouzdanje da krenemo u novu godinu s pobjedom. Svi moramo tako razmišljati, misliti samo o pobjedi koja nas drži u igri za drugi krug", dodao je Krasić.

O važnosti utakmice govorio je i trener Sunara: "Bitno nam je dobiti, ali nećemo stvarati dramaturgiju, ovaj susret je samo prvi u nizu, ako ga uspješno riješimo gledat ćemo dalje."

Do pobjede će lakše ići uz pomoć navijača, koje su ovog puta pozvali glasnogovornik Ivan Jurković i novi trener Cibosa. "Ne samo da su nam navijači važni, nego su prijeko potrebni", rekao je Sunara. Više od toga ne treba dodati, s punom dvoranom će u četvrtak s početkom u 18,15 sati sve biti jednostavnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!