Tenis

Požrtvovna Janković omogućila pobjedu Srbiji

Kristian Hohnjec • srijeda, 02.01.2008.

Srbija je dobila i drugi dvoboj na Hopman Cupu, te je sada vrlo blizu prolasku u finale. Jelena Janković zbog ozljede je bila primorana predati Tatiani Golovin, ali je kasnije stisnula zube i zajedno s Novakom Đokovićem donijela odlučujući bod u paru. Drugi ogled iznenađujuće je završio pobjedom Kineskog Tajpeha...

Dvoboj Janković i Golovin mnogo je obećavao, a završio je nakon samo desetak minuta igre. Srpkinja je već u drugom gemu istegnula mišić i predala. Đoković je potom (pre)brzo riješio Arnauda Clementa, a svi su bili uvjereni kako će Francuska dobiti parove i bez izlaska na teren.

Janković je ipak odlučila riskirati, a Srbija je u super tiebreaku odnijela pobjedu (10:4). "Iznenađena sam pobjedom. Igrala sam na jednoj nozi, nisam se mogla micati. Novak je pokrivao veći dio terena. Ne znam hoću li nastaviti turnir. Plakala sam i vrištala u svlačionici", rekla je Janković.

U drugom susretu Argentina je izgubila od Kineskog Tajpeha, iako su Juan Ignacio Chela i Gisela Dulko bili veliki favoriti u odnosu na Hsieh i Lua. Pobjednik skupine, odnosno finalist još nije odlučen. Srbija pobjedom protiv Argentine može osigurati finale, a u njemu bi se mogla naći i ako Francuska izgubi od Tajpežana.

Hopman Cup, grupa A, 2. kolo:
Srbija - Francuska 2:1 (Janković - Golovin 1:0 ret; Đoković - Clement 6:3, 6:3; Janković/Đoković - Golovin/Clement 5:7, 6:4, 7:6(4)).
Kineski Tajpeh - Argentina (Hsieh - Dulko 3:6, 7:6, 7:5; Lu - Chela 6:3, 6:4; Hsieh/Lu - Dulko/Chela 3:6, 6:4 7:6 (4)).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!