Košarka

Skupina C: Partizan umalo do senzacije

Tomislav Globan • srijeda, 02.01.2008.

U najuzbudljivijoj utakmici večeri Partizan je u Ateni umalo kreirao veliko iznenađenje, no od pobjede nad Panathinaikosom dijelio ga je tek jedan koš. Srpski prvak velikim se naletom u posljednjih sedam minuta vratio iz gotovo izgubljene pozicije, no za svladati europskog prvaka potrebno je ipak još nešto više. U drugoj utakmici skupine Barcelona je preokretom u drugom dijelu izborila očekivanu pobjedu u Francuskoj...

Panathinaikos - Partizan 67:66

Panathinaikos je uz moskovski CSKA prva momčad Eurolige koja je i teoretski osigurala Top 16. U srijedu u olimpijskoj OAKA areni svladali su Partizan s pola koša razlike i u desetom europskom susretu ubilježili devetu pobjedu.

Manje od sedam minuta prije kraja utakmice semafor je pokazivao vodstvo Grka od 59:45, no odličnom obranom u završnici Partizan se vratio u igru. Trica Pekovića pa sedam uzastopnih poena Uroša Tripkovića uvele su utakmicu u infarktnu završnicu.

Pri rezultatu 67:64 za domaće, Partizan je imao 18 sekunda do kraja utakmice da izbori produžetak, no Palacio se odlučuje na polaganje i smanjuje na pola koša razlike. Jasikevičius je poveo posljednji napad Grka, no 2.4 sekunde prije kraja Dušan Kecman krade mu loptu te odigrava alley-oop s Pekovićem, no lopta, na žalost gostiju, ne završava u obruču, a domaća publika mogla je napokon odahnuti.

Kod europskih prvaka jedini "dvocifreni" bio je Šarunas Jasikevičius sa 17 poena, dok je kod Partizana ponovno odličan bio Nikola Peković s novim double-double učinkom (15 poena, 13 skokova), a pridružio mu se Kecman s 22 poena i šutem 8/9 za dva poena. Andrija Žižić dobio je mizernu minutažu, no u ukupno dvije i pol minute na parketu uspio je prikupiti čak tri osobne pogreške.

Chorale Roanne - Barcelona 79:89

Barcelona je stigla do šeste uzastopne euroligaške pobjede i ostala u utrci za prvo mjesto u skupini koju vodi s Panathinaikosom i Realom iz Madrida. U srijedu su u Francuskoj s deset koševa prednosti svladali Chorale Roanne koji ostaje na samo tri pobjede iz deset susreta.

Francuzi su vodili veći dio utakmice, početkom nastavka vodili 47:39, no serijom 2:12 sredinom treće dionice Katalonci prelamaju utakmicu i prelaze u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja, iako je Roanne u nekoliko navrata bio vrlo blizu.

Francuzima nije pomoglo ni 30 poena i 11 skokova odličnog Marca Salyersa jer je s druge strane čak šest igrača Barcelone upisalo dvoznamenkasti učinak. U ključnim trenucima posebno se isticao Jaka Lakovič koji je svih 19 poena ubacio u drugom poluvremenu te Jordi Trias sa 17 poena i 13 skokova - novim double-double učinkom. U katalonskoj momčadi vrlo dobro je odigrao i Mario Kasun, za 34 minute upisavši 14 poena, osam skokova, tri asistencije i ukradene lopte te jednu blokadu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!