Tenis

Amerikanci u finalu

Kristian Hohnjec • četvrtak, 03.01.2008.

Poznat je prvi finalist Hopman Cupa. To je reprezentacija SAD-a, kojoj je u posljednjem meču protiv domaćina Australije trebao bod kako bi potvrdili osvajanje skupine A. Do njega su došli već u prvom meču nakon što je Serena Williams svladala Aliciu Molik...

U popunjenom Burswood Domeu Serena Williams opravdala je status favortkinje pobijedivši Aliciju Molik - 6:2, 7:6 (7). Amerikanci su time osigurali finale, za što im je već i jedan bod u posljednjem susretu u skupini bio dovoljan. SAD je u Perthu osigurao deveti finalni nastup u Hopman Cupu, a pokušat će osvojiti peti naslov.

Amerikanci su slavili i u preostala dva susreta. Mardy Fish je prvo odservirao Petera Luczaka - 7:6 (5), 7:6 (10), a potom je zajedno sa Serenom bio uspješan i u paru - 6:2, 6:3. "Trenirala sam više nego u posljednje vrijeme. Imala sam samo tjedan dana odmora između sezone, osjećam se samopouzdano", rekla je Williams.

Dvobpoj Češke i Indije više nije odlučivao ni o čemu. Lucie Šafarova i Tomaš Berdych u pojedinačnim susretima pobijedili su Saniu Mirzu i Rohana Boppanu, da bi potom izgubili igru parova.

Hopman Cup, 3. kolo, skupina A:
SAD - Australija 3:0 (S. Williams - Molik 6:2, 7:6; Fish - Luczak 7:6, 7:6; Williams/Fish - Molik/Luczak 6:2, 6:3).
Češka - Indija 2:1 (Šafarova - Mirza 6:2, 4:6, 6:3; Berdych - Boppana 6:4, 6:0; Šafarova/Berdych - Mirza/Boppana 2:6, 3:6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!