Tenis

Davidenko i Murray paraju gaće

Maja Giljanović • četvrtak, 03.01.2008.

Prvi i treći nositelj milijunskog turnira u Kataru Nikolaj Davidenko odnosno Andy Murray pridružili su se među posljednja četiri našem Ljubičiću odnosno Wawrinki...

20-godišnji Škot inače prošlogodišnji finalist je protiv 12 godina starijeg švedskog veterana Thomasa Johanssona izborio polufinale nakon sat i pol vremena igre tijekom kojih nijednom nekadašnjem pobjedniku Australian Opena nije ponudio priliku za break. On je sam u prvom setu propustio dvije prigode pa je do odluke stiglo u trinaestoj igri.

11. igrač svijeta u tie-breaku preuzima inicijativu dvama neočekivanim izlascima na mrežu i na koncu sa 7:4 uzima prvi set. U nastavku, pak, Johansson neobjašnjivo nestaje. Unatoč višem postotku ubačaja prvog servisa (65%), iskoristivosti obaju, prvog i drugog servisa, koje su se držale na mizernih petnaestak posto, pokopale su ambicije trenutno 62. igrača ATP liste.

Murray je sveukupno u svojih devet servis-gemova izgubio samo 13 poena, ubacio je 80% prvog servisa i u drugom je setu sve tri break lopte pretvorio u gemove.

Upravo je, pak, okončan susret dvojice Rusa. Sat i 45 minuta trebalo je prvom nositelju da se i po četvrti put pobjednički razračuna s godinu dana mlađim Moskovljaninom. Poprilično nervozan, Davidenko je Dmitrija Tursunova svladao prvenstveno čvrstom igrom s osnovne linije i strpljivim čekanjem na protivnikove greške.

Njih je, pak, bilo dovoljno da četvrti igrač svijeta osigura ukupno deset prilika za break od kojih je u prvom setu iskoristio dvije (Tursunov samo jednu od šest!) dok je u drugom dodao još četiri kad je robusnog 25-godišnjaka potpuno izdao njegov tradicionalno najjači udarac, forhend.

Dvojica su se polufinalista inače međusobno dosad susretala četiri puta s tim da su prva dva (2006. Indian Wells i US Open) pripala Davidenku da bi lani upravo u Dohi te u revanšu u Indian Wellsu Murray uzvratio i poravnao na 2:2.

Doha, četvrtfinale:
Davidenko (Rusija, 1) - Tursunov (Rusija) 7:5, 6:3, Murray (Velika Britanija, 3) - Johansson (Švedska) 7:6(4), 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!