Košarka

Skupina A: Popović vodio Žalgiris, Planinić nadigrao Miličića

Bernard Jurišić • četvrtak, 03.01.2008.

Žalgiris, Tau Ceramica i Olympiacos na uvjerljiv su način opravdali uloge favorita u tri susreta euroligaške Skupine A. Pobjede ova tri kluba "zgusnule" su situaciju na ljestvici i prilično vjerojatno - već riješile pitanje pet sigurnih putnika u Top 16 iz ove skupine...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Žalgiris je protiv Montepaschija put do iznimno važne pobjede tražio sve do posljednjih minuta susreta. Da je trener litavske momčadi više od 26 minuta vjerovao u Marka Popovića, možda bi susret bio riješen i ranije. S 15 poena i 5 skokova, hrvatski je reprezentativac bio prvo ime "zelene šume" i upravo je njegova trica za 73:67 zapečatila sudbinu talijanske momčadi.

Popoviću je ruku dao Žukauskas s 10 poena i 8 skokova, a Montepaschi je vukao tandem McIntyre (19 poena, 4 asistencije) - Eze (10 poena, 11 skokova).

U dvoboju hrvatskih razigravača, očekivano je slavio Zoran Planinić. Njegovih 15 poena uz šut 6/8 zasjenilo je 6 ubačaja i po dva skoka i asistencije Igora Miličića u Prokomu. Tau Ceramica je utakmica prelomila u drugoj četvrtini, koju je dobila s 33:16.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

"Bio sam nezadovoljan našom obranom na poluvremenu, ali nakon odmora igrači su odradili bolji posao u nastavku. Zaslužili smo pobjedu", kratak je bio Neven Spahija u komentaru susreta.

Olympiacos je bez velikog naprezanja stigao do pobjede u Bologni, u utakmici koju je kontrolirao praktično od prve minute.

Lynn Greer je bio najefikasniji igrač susreta s 23 poena, uz 6 asistencija, Marc Jackson je uz 16 ubačaja skupio i 10 skokova.

Euroliga, Skupina A, 10. kolo:

Žalgiris - Montepaschi Siena 75:69
Tau Ceramica - Prokom Trefl Sopot 98:74
Virtus VidiVici Bologna - Olympiacos 80:91.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!