Tenis

Srbija drugi finalist

Kristian Hohnjec • petak, 04.01.2008.

Srbija je drugi finalist Hopman Cupa te će se za trofej boriti s Amerikancima. Rasplet dvoboja s Argentinom bio je sličan prošlom meču. Jelena Janković bila je prisiljena predati singl, ali je uspjela u igri parova s Đokovićem izvojevati pobjedu...

Jelena Janković dobila je prvi set u tiebreaku (12:10), no noga nije izdržala. Morala je predati Giseli Dulko nakon gubitka početna dva gema drugog seta. Novak Đoković potom se lako obračunao s Juanom Ignacio Chelom potvrdivši da se nalazi u izvrsnoj formi na startu sezone - 6:2, 6:3.

Budući da su Francuzi u tim trenucima već osigurali pobjedu protiv Kineskog Tajpeha, odluka o finalistu pala je u igri parova. Janković je još jednom riskirala, a Srbija je dobila super-tiebreak 10:4. "Imali smo isto iskustvo jučer, tako da smo se već navikli. Vrlo je teško igrati u takvim okolnostima i treba joj čestitati na trudu", govorio je Đoković.

Uvjerljiva pobjeda Francuske nad Tajpežanima na kraju je bila pirova. Srbija će igrati u finalu s Amerikancima, a put do trofeja bit će im otežan budući da je Jelena Janković već predala meč Sereni Williams.

Hopman Cupu, grupa A, 3. kolo:
Srbija - Argentina 2:1 (Janković - Dulko 7:6, 0:2 ret; Đoković - Chela 6:3, 6:2; Janković/Đoković - Dulko/Chela 6:1, 3:6, 7:6(4)).
Francuska - Kineski Tajpeh (Golovin - Hsieh 6:1, 6:1; Clement - Lu 7:6, 6:4; Golovin/Clement - Hsieh/Lu 6:4, 4:6, 7:6(6)).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!