Tenis

Riješen i Hewitt

Branimir Korać • petak, 04.01.2008.

Na ATP turniru u Adelaideu eliminirana su prva dva nositelja. Lleyton Hewitt i Paul-Henri Mathieu potpisali su kapitulaciju pred mladim Francuzom Tsongom te iznenađujuće dobrim Australcem Siriannijem...

Jo-Wilfried Tsonga najavljuje odličnu sezonu. Francuz je upisao jednu od većih pobjeda u karijeri eliminiravši u četvrtfinalu Adelaidea Lleytona Hewitta. Prvi nositelj nije igrao dobro i to je Tsonga iskoristio te upisao pobjedu u dva seta za 80 minuta. Hewitt je imao prilika, propustio je pet break lopti, ali nije ih koristio dok je s druge strane Tsonga svoje koristio.

U maratonskom dvoboju Jarkko Nieminen je nakon gotovo tri sata igre eliminirao Vincea Spadeaja. Igrana su tri tie-breaka, a Nieminen je i prije 13. igara mogao dovršiti posao, no nije imao mirnoće. U drugom setu imao je i meč lopte, nije ih iskoristio i Spadea je preokretom došao do tie-breaka i trećeg seta, no tamo je Finac bio bolji.

Mickael Llodra je sa 17 aseva "torpedirao" Benjamina Beckera i prošao u polufinale. Nakon što je prvi set riješen u 13. igri, Llodra je u drugom setu napokon realizirao break loptu te na kraju prednost sačuvao i prošao dalje.

Za iznenađenje dana ponovno se pobrinuo Joseph Sirianni. Niskorangirani Australac iznenadio je Paul-Henrija Mathieua svladavši ga u tri seta. U trećem setu Francuz je pao u tie-breaku te je tako Sirianni došao do uspjeha karijere.

ATP Adelaide, četvrtfinale:
Mickael Llodra (FRA) - Benjamin Becker (GER) 7:6(5), 6:4, Joseph Sirianni (AUS, wc) - Paul-Henri Mathieu (FRA, 2) 1:6, 6:1, 7:6(6), Jo-Wilfried Tsonga (FRA, 6) - Lleyton Hewitt (AUS, 1) 6:4, 6:2, Jarkko Nieminen (FIN, 3) - Vince Spadea (USA) 7:6(5), 6:7(7), 7:6(5).

ATP Adelaide, parovi, polufinale:
Martin Garcia (ARG, 4)/Marcelo Melo (BRA, 4) - Benjamin Becker (GER)/Oliver Marach (AUT) 7:6(2), 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!