Zimski sportovi

Veleslalom bez Hrvatica

Kristian Hohnjec • petak, 04.01.2008.

Prve utrke u novoj godini skijašice će voziti u Spindleruvom Mlynu. Na rasporedu su tehničke discipline, a nakon niza slabih rezultata Ana Jelušić odlučila je preskočiti veleslalom, pa ćemo tako predstavnice imati samo u nedjeljnom slalomu...

Nakon što je u Lienzu osvojila vrlo dobro peto mjesto, Ana Jelušić u Spindleruvu Mlynu teško će ponoviti sličan plasman. Ravna staza našoj skijašici zbog nedostatka tjelesne težine nikako ne odgovara, iako bi joj na ruku mogle ići vremenske prilike, odnosno ledena podloga.

Nika Fleiss će u potragu za bodovima ovaj put vjerojatno krenuti s nešto manje rizika, dok je mlada Sofija Novoselić sve bliže prvom plasmanu u drugu vožnju. Krizu u protekloj sezoni nedodirljive Marlies Schild zasada vrlo dobro koristi sunarodnjakinja Nicole Hosp. Austrijka će u Spindleruvu Mlynu tražiti povećanje prednosti u odnosu na najbliže pratiteljice, kako u slalomskom tako i u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Na českom skijalištu neće biti Amerikanke Resi Stigler, a možda ni domaće uzdanice Šarke Zahrobske. Bila bi to prava katastrofa za organizatora, tim više što se ozljeda dogodila na zaista bizaran način - u incidentu sa šampanjcem. "Trenirala sam danas, ali oko je još osjetljivo. O nastupu ću odlučiti nakon još jednog razgovora s liječnikom", rekla je Zahrobska.

Spindleruv Mlyn, raspored:
Subota: Veleslalom (9:30 i 12:30h)
Nedjelja: Slalom (9:30 i 12:30h).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!