Tenis

Murrayjev deja vu

Maja Giljanović • petak, 04.01.2008.

Drugo polufinale milijun dolara vrijednog turnira Dohe 2008. okončano je baš poput lanjskog odnosno pobjedom Andyja Murrayja nad Nikolajem Davidenkom...

11. igrač svijeta je eliminacijom prvopostavljenog Rusa poveo u njihovim međusobnim ogledima s 3:2 ubilježivši nakon uvodna dva poraza tri uzastopne pobjede. Još važnija za prvi britanski reket je obrana prošlogodišnjih bodova kojom uspješno brodi k povratku u Top 10 (broj osam u travnju lani) iz kojeg je ispao koncem ljeta nakon operacije ručnog zgloba. U rujnu je bio 19. igrač ATP liste, vraća se, a eventualno osvajanje Dohe i 250 bodova (uz 140 000 dolara) vrijedilo bi Škotu zlata.

Meč je otpočeo nervoznim servis-gemom Murrayja kojeg je četvrti igrač svijeta spremno prihvatio i breknuo protivnika, ali početna je inicijativa Rusa okopnila nakon što su forhendi prošlogodišnjeg finaliste počeli čistiti crte. Murray je break vratio u 10. gemu u kom trenutku se igra inače uvijek pouzdanog Davidenka praktički raspala.

U drugom je setu Murray do prednosti stigao u četvrtom gemu, održavao je 75%-im ubačajem prvog servisa i na koncu meč priveo kraju nakon nepunih 90 minuta igre ubilježivši jubilarnu 10. pobjedu nad Top 10 igračem odnosno devetu nad Top 5.

Reprize, pak, prošlogodišnjeg finala, nažalost, neće biti. 20-godišnjem će Škotu san o četvrtom ATP naslovu pokušati pomutiti u prvom polufinalnom ogledu bolji od našeg Ljubičića, Stanislas Wawrinka. Švicarac će s druge strane u svom petom finalu na touru tražiti nakon Umaga 2006. svoju drugu titulu. 22-godišnjak je inače slavio u oba njihova dosadašnja ogleda.

Doha, polufinale:
Murray (Velika Britanija, 3) - Davidenko (Rusija, 1) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!