Tenis

Čudno finale u Australiji

Branimir Korać • subota, 05.01.2008.

Pomalo neočekivan dvojac zaigrat će za naslov u Adelaideu. Nakon što je izašla lista igrača, malo tko je mogao "tipovati" na finale Nieminen - Llodra, no ono se dogodilo. Finsko-francuski dvojac prošao je sve prepreke i borit će se za naslov pobjednika...

Nieminen i Llodra u polufinalu su se susreli sa zanimljivim dvojcem, mladim Francuzom u usponu i posve neočekivanog sudionika polufinala, domaćeg tenisača na kojeg je malo tko računao za ijednu pobjedu u glavnom ždrijebu.

Nieminen je imao na papiru teži posao protiv sve boljeg Jo-Wilfrieda Tsonge, no nije se previše mučio. Tsonga, pomalo impresioniran, izgubio je s lakoćom prvi set sa 6:2 dok je u drugom Nieminen ponovno bio mirniji i bolji te sa 6:4 ušao u finale.

Nešto lakši posao trebao je čekati Mickaela Llodru koji je igrao protiv debitanta u polufinalnim dijelovima na ATP Touru Josepha Siriannija. U prvom setu sve je išlo po planu za Llodru, uzeo ga je sa 6:3, no u drugom setu Australac je bio na boljoj razini i u tie-breaku tek poptisao kapitulaciju.

Llodra i Nieminen dosad su se susreli jednom i pobjedu je odnio Finac. 2006. godine u Stockholmu Nieminen je slavio s dva puta po 6:4.

ATP Adelaide, polufinale:
Jarkko Nieminen (FIN, 3) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA, 6) 6:2, 6:4, Mickael Llodra (FRA) - Joseph Sirianni (AUS, wc) 6:3, 7:6(8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!