Košarka

Pamesa iznenadila, Barać dobar

Kristian Hohnjec • subota, 05.01.2008.

Košarkaši Pamese u Badaloni zadali su drugi uzastopni poraz donedavnom lideru prvenstva Joventutu. Stanko Barać igrao je izvrsno u prvom poluvremenu, dok u nastavku nije imao veliku minutažu. Oba naša trenera ostvarila su pobjede...

Velimir Perasović upisao je treću pobjedu na klupi Estudiantesa, koji polako izlazi iz opasne zone. Nakon što je Leon imao sve u svojim rukama (74:82 u 37. minuti), Studenti su u završnici napravili velik preokret. Pobjednički koš za 85:83 postigao je Gonzalo Martinez pet sekundi prije kraja. Najbolji pojedinac susreta bio je francuski reprezentativac Florent Pietrus (23 poena, osam skokova).

Tau Ceramica se rutinski obračunala s Granadom (90:80). Spahijina momčad sredinom druge četvrtine ostvarila je dvocifrenu prednost, koju je bez poteškoća održavala do isteka vremena. Zoran Planinić nastavio je šuterske oscilacije pucajući 3/8 iz igre i 1/4 s linije za slobodna bacanja. Uz sedam poena za 18 minuta upisao je četiri skoka i tri asistencije. Igor Rakočević bio je najefikasniji s 20 koševa.

Na krilima našeg Stanka Baraća Pamesa je poluvrijeme u Badaloni zaključila s velikom prednošću - 54:40. Joventut je u nastavku preko Rudya Fernandeza i Luboša Bartona uspio gotovo poništiti zaostatak (63:64), ali slijedi interval sjajne igre Shammonda Williamsa. Izvrsni Ruben Douglas priključio se tricom za 69:83 u 34. minuti. Povratka za domaćina više nije bilo. Pamesa je pobijedila 92:85 i izjednačila se po broju pobjeda s Joventutom (11).

Stanko Barać za 22 minute zabio je 12 koševa (6/8 za dva, 0/1 za tri) uz pet skokova, tri asistencije, dvije ukradene i dvije izgubljene lopte. Fernandez je ubacio 25 za Joventut, a Ruben Douglas poen više za Pamesu.

ACB, 16. kolo: Joventut - Pamesa 85:92, Tau Ceramica - Granada 90:80; Estudiantes - Leon 85:83.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!