Košarka

Boston potvrdio klasu, Hornetsi "skinuli" Sunse

Bojan Poturica • nedjelja, 06.01.2008.

Boston Celticsi potvrdili su koliko su kvalitetni. U velikom derbiju u Detroitu, Celticsi su svladali Pistonse predvođeni novakom. New Orleans je stigao do pobjede u Phoenixu, dok je Portland nastavio pobjeđivati usprkos ozljedi Brandona Roya. Netsi su na pozitivnom učinku...

U dosada najvažnijem susretu sezone za Boston Celticse, momčad Doca Riversa prezentirala je svu svoju kvalitetu te je potvrdila da je ozbiljna te da će biti jedan od glavnih kandidata za naslov. Celticsi su slavili u Detroitu protiv Pistonsa 92:85, a junak pobjede bio je novak Glen Davis koji je postigao 20 koševa za 23 minute. Tako je po prvi put ove sezone prvi strijelac Celticsa bio netko tko nije član "velike trojke" (Garnett, Pierce, Allen).

"Odličan je osjećaj odigrati ovakvu utakmicu protiv Pistonsa. No ne smijemo se previše zanositi. Ovo nije zadnji put da ćemo igrati protiv njih", rekao je Davis. Nastave li ovako, osim još dva susreta u regularnom dijelu sezone, Pistonsi i Celticsi bi se vrlo lako mogli susresti u finalu Istočne konferencije. Nakon što su Pistonsi pobijedili u Bostonu u prvom međusobnom susretu sezone, Rivers je želio "povratak usluge" te mu se želja ostvarila.

Zanimljivo je napomenuti podatak da su Celticsi zabili 23 koša više od Pistonsa s Garnettom (15 koševa, 5 skokova) u igri i 16 manje bez njega. To dovoljno govori o njegovoj važnosti u napadu i obrani. Pierce je ubilježio 19 koševa, devet skokova i sedam asistencija, dok je Ray Allen završio na devet poena i šest skokova. Richard Hamilton (18 koševa, 8 asistencija), Chauncey Billups (17 koševa, 6 asistencija) i Rasheed Wallace (16 koševa, 8 skokova, 4 blokade) vodili su domaćina kojemu je prekinut niz od 11 uzastopnih pobjeda.

New Orleans Hornetsi su novi hit lige. Osjetili su to na svojoj koži i Phoenix Sunsi koji ih nisu uspjeli zaustavili na domaćem terenu. Chris Paul je odigrao cijelu utakmicu te je postigao 28 koševa uz deset asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte. Predrag Stojaković (23 koša, 6 skokova) i Morris Peterson (22 koša, 7 skokova) odigrali su vrlo dobro na vanjskim pozicijama, baš kao i Tyson Chandler (19 koševa, 11 skokova) pod košem. Hornetsi su igrali bez Davida Westa.

Ovo je bila 23. pobjeda momčadi Byrona Scotta. Isti broj pobjeda ima i Phoenix, ali jedan poraz manje (omjer 23-10). Steve Nash (23 koša, 11 asistencija) odradio je svoj dio posla, Leandro Barbosa (28 koševa) je bio na razini, a pod košem solidno je odigrao Amare Stoudemire (17 koševa, 8 skokova, 5 blokada). Hornetsi su se ovom pobjedom zadržali na trećem mjestu Zapada, dok su Sunsi drugi. Prvo mjesto drže aktualni prvaci Spursi (22-9).

Iako je Brandon Roy odigrao samo devet minuta, Portland Trail Blazersi nastavljaju potvrđivati koliko su dobra momčad, iako su jedna od najmlađih u ligi. Blazersi su sinoć pobijedili Utah Jazz 103:89. To im je bila 21. pobjeda u sezoni, a sve to bez prvog izbora drafta Grega Odena koji će propustiti cijelu sezonu. Očito je da je Portland ima veliku budućnost, a trener Nate McMillan radi fenomenalan posao.

Martell Webster (26 koševa, 6 skokova) vodio je Blazerse u odsustvu Roya, a u trećoj četvrtini postigao je čak 24 koša. LaMarcus Aldridge (20 koševa, 8 skokova, 4 blokade) vrlo dobar pod košem, dok je s klupe dobro odreagirao Travis Outlaw (14 koševa, 6 skokova). Deron Williams (23 koša, 7 asistencija) i Mehmet Okur (15 koševa, 7 skokova) su vodili Jazzere za koje je lošu utakmicu odigrao Carlos Boozer (6 koševa, šut 3-16).

Jedini poen Bena Wallacea na susretu osigurao je pobjedu Bullsima protiv Sacramento Kingsa. Wallace je pogodio jedno slobodno bacanje za 94:93 3.2 sekunde prije kraja, a potom je na drugom kraju terena blokirao šut Brada Millera. Andreas Nocioni (26 koševa, 5 skokova) i Ben Gordon (20 koševa) su vodili Chicago, dok je Miller (22 koša, 13 skokova, 6 asistencija) bio prvo ime Sacramenta koji je igrao bez Artesta, Bibbyja, Martina i Abdur-Rahima, gotovo kompletne prve petorke prošle sezone.

Jason Kidd upisao je novi triple-double (deveti u sezoni), a Netsi su došli do 17. pobjede te su tako napokon iznad 50% učinka. New Jersey je sinoć slavio u Atlanti, a Kidd je završio učinku od 14 asistencija, 13 skokova i deset koševa. Usto je odlično čuvao Joea Johnsona (9 koševa, 8 skokova, 8 asistencija) koji je šutirao samo 4-16 iz igre. Vince Carter (29 koševa, 6 asistencija), Richard Jefferson (21 koš) i Josh Boone (17 koševa, 12 skokova) bili su najveća pomoć Kiddu. Josh Smith (34 koša, 9 skokova, 3 ukradene lopte, 3 blokade) prvo ime Hawksa.

NBA rezultati, 5. siječanj 2008.:
Atlanta Hawks - New Jersey Nets 107:113
Detroit Pistons - Boston Celtics 85:92
Chicago Bulls - Sacramento Kings 94:93
Houston Rockets - New York Knicks 103:91
Phoenix Suns - New Orleans Hornets 113:118
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 103:89.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!