Zimski sportovi

Riesch odlična, Hrvatice loše

Goran Tomičić • nedjelja, 06.01.2008.

Maria Riesch bila je najbrža u prvoj vožnji slaloma u Spindleruvom Mlynu, a najbliže su bile Schild i Zuzulova. Ana Jelušić iznenađujuće se nije uspjela plasirati u drugu vožnju, dok se to od Sofije Novoselić još ne može očekivati. Dobro nije odvezla ni Nika Fleiss, no ipak se plasirala u drugu vožnju...

Izvrsno je odvezla Maria Riesch, koja je već u gornjem dijelu za osam stotinki nadmašila Schild, no u sredini je izgubila 25 stotinki i kad je izgledalo da Austrijanka ostaje na vrhu Riesch je donji dio odvezla izuzetno agresivno i u cilj ušla tri stotinke brža. U drugoj vožnji očekuje se izuzetno dramatična borba za pobjedu. Schild je startala prva i odvezla jako dobro, no Nijemica je ipak bila bolja.

Zuzulova je iskoristila dobro poznavanje staze i plasirala se na treće mjesto. U gornjem dijelu bila je 44 stotinke sporija od Riesch, no nastavila je nešto bolje i rutiniranom vožnjom do cilja smanjila zaostatak na 28 stotinki.

Ana Jelušić ovih dana je imala mnogo problema s kašljem, zbog čega je propustila subotnji veleslalom, ali to se jako osjetilo i na slalomskom nastupu. U gornjem dijelu imala je manjih problema, a zaostatak 83 stotinke je najbolje pokazao da nešto nije u redu. Nastavila je još lošije i bilo je očito da to nije prava Ana, a nevjerojatan zaostatak od tri sekunde i 48 stotinki nije bio dovoljan za drugu vožnju.

Nešto bolja je bila Nika Fleiss, ali također lošija od očekivanog. Isto je imala problema u gornjem dijelu, gdje je već zaostala 90 stotinki i to nije mogla nadoknaditi. Opreznom vožnjom u sredini je bila sporija dodatnih 70 stotinki, a u donjem dijelu više od sekunde i trenutno je na 20. mjestu. Sofija Novoselić nastavlja skupljati iskustvo, zaostatak 5:26 bio je daleko od druge vožnje.

Iznenađenje prve vožnje je Vonn, koja je odvezla najbolju slalomsku vožnju u karijeri. U sredini je čak bila brža od Riesch, a do kraja je sačuvala sjajno peto mjesto. Koliko bi to bili važni bodovi za Amerikanku najbolje govori podatak da je Nicole Hosp bila čak 90 stotinki sporija. Domaća uzdanica Zahrobska uzela je zadovoljavajuće sedmo mjesto, dok je Pärson opet odvezla loše i nalazi se na 13. poziciji. Još jedna Amerikanka odvezla je dobar slalom, Mancuso je dva mjesta ispod.

Spindleruv Mlyn, slalom, prva vožnja
1. Maria Riesch (Njem) 53:30
2. Marlies Schild (Aut) +0:03
3. Veronika Zuzulova (Svk) +0:28
4. Therese Borssen (Šve) +0:45
5. Lindsey Vonn (SAD) +0:48
6. Sarka Zahrobska (Češ) +1:02
7. Nicole Hosp (Aut) +1:36
8. Chiara Costazza (Ita) +1:52
9. Tanja Poutiainen (Fin) +1:66
10. Kathrin Zettel (Aut) +1:69
...
20. Nika Fleiss (Hrv) +2:66
...
31. Ana Jelušić (Hrv) +3:48
...
48. Sofija Novoselić (Hrv) +5:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!