Tenis

Llodra drugi put u karijeri

Branimir Korać • nedjelja, 06.01.2008.

Jedan od boljih igrača parova na ATP Touru, Francuz Mickael Llodra, osvojio je drugi naslov pobjednika nekog ATP turnira u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu Adelaidea Llodra je nadigrao Finca Jarkka Nieminena...

Bila je to potpuna dminacija Llodra od samog početka meča. Francuz je odlično servirao i Nieminen je bio bez šansi u igri protiv servisa dok je na svom servisu prečesto ulazio u probleme i Llodra je brojne pogreške ipak znao iskoristiti.

U oba seta Llodra je rano došao do breaka i prednost bez većih problema čuvao. Mogao je slaviti i uvjerljivije, no realizirao je tek dvije od 14 break. Nieminen je s druge strane tek jednom bio u situaciji da vrati izgubljeni servis, ali nada je kratko trajala.

Llodri je ovo drugi osvojeni turnir u karijeri u pojednačnom dijelu. Prvi put je slavio prije četiri godine u Rosmalenu gdje je na travi osvojio naslov finalnom pobjedom protiv Guillerma Corije. Kasnije više nije imao prevelikih usjeha u pojedinačnom dijelu za razliku od parova gdje je ostvarivao značajno bolje rezultate, no uoči sezone najavio je kako će se ove godine više posvetiti igri u singlu nadajući se kako bi ove godine mogao ostvariti i najbolje plasmane u karijeri. Kako je godinu započeo, ne bi bilo čudno...

"Ova mi pobjeda puno znači. Kao posljednji sam ušao izravno u turnir, ali znao sam da mogu daleko jer sam odlično radio u prosincu", rekao je zadovoljni Llodra.

ATP Adelaide, finale:
Mickael Llodra (Francuska) - Jarkko Nieminen (Finska, 3) 6:3, 6:4.

ATP Adelaide, parovi, finale:
Martin Garcia/Marcelo Melo (Argentina/Brazil, 4) - Chris Guccione/Robert Smeets (Australija/Australija) 6:3, 3:6, 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!