Zimski sportovi

Ipak Schild, Nika bolja

Goran Tomičić • nedjelja, 06.01.2008.

Marlies Schild pobjednica je slaloma u Spindleruvom Mlynu, a na postolje su se plasirale Zuzulova i Riesch. Nika Fleiss drugu vožnju je odvezla mnogo bolje i uspjela popraviti plasman...

Marlies Schild pobjednica je slaloma u Spindleruvom Mlynu, a na postolje su se plasirale Zuzulova i Riesch. Nika Fleiss drugu vožnju je odvezla mnogo bolje i uspjela popraviti plasman...

Dramatična je bila borba za postolje u Spindleruvom Mlynu. Najbolja je ipak bila Marlies Schild, koja je uspjela nadokanditi mali zaostatak za Riesch i sačuvati 25 stotinki prednosti ispred Zuzulove. Bio je to jedan od nastupa u kojima se lako primjeti veliko iskustvo, budući da je u sredini rutinski sačuvala prednost, a u odlično odvezenoj sredini povisila je na 67 stotinki, te je oprezan nastup u donjem sektoru bio dovoljan za pobjedu.

Drugo mjesto pripalo je Zuzulovoj, koja je drugu vožnju odvezla gotovo savršeno, ali nije mogla protiv Schild. U prvoj vožnji bila je 17 stotinki brža od tada vodeće Borssen, ali krenula je odlično, agresivno, ali ipak s dovoljnom dozom opreza i prvi prolaz pokazao je 85 stotinki prednosti. U sredini je malo usporila i izgubila devet stotinki, ali u donjem dijelu je opet poletjela i bila čak sekundu i 17 stotinki brža. Riesch je u drugoj vožnji bila lošija, no ipak dovoljno dobra za postolje. U gornjem dijelu napravila je jako veliku grešku neposredno prije prolaza, a to se osjetilo i u sredini, gdje je zaostala sekundu i 52 stotinke, no u donjem dijelu je bila nešto bolja i uspjela je nadoknaditi 34 stotinke, što je bilo dovoljno za postolje.

Nastup Nike Fleiss bio je jako dobar, ali zbog velikog zaostaka u prvoj vožnji nije mogla bolje od 16. mjesta. U gornjem dijelu imala je jako dobar ritam, a u drugom sektoru uspjela je popraviti i liniju kretanja, te je vozila impresivno precizno. Nastup u donjem dijelu bio je nešto oprezniji, a konačan zaostatak za Schild iznosio je tri sekunde i 83 stotinke.

Na vrhu Svjetskog kupa ostala je Nicole Hosp, iako nije završila nastup, što bi se moglo pokazati kobnim u konačnom raspletu. Imala je 30 stotinki bolje vrijeme od tada vodeće Poutiainen, što je uspjela malo povisiti u gornjem dijelu, no nakon prolaza haklala je vrata i odustala. Nakon izvrsne prve vožnje i osvojenog petog mjesta, utrku nije završila ni Vonn. Prednost pred Zahrobskom iznosila je 54 stotinke, no u gornjem dijelu je prebrzo ušla na vrata, ali to uspjela nadoknaditi i do prolaza povećati vodstvo na nevjerojatnih sekundu i 28 stotinki. No, opet je uslijedio prebrz ulazak u vrata i novi pad, ali nastavila je dalje i ubrzo haklala vrata.

Rezultat karijere ostvarila je Hansdotter, a poziciju ispod završila je njena sunarodnjakinja Anja Pärson. Jako važne bodove uzela je Mancuso, a iznenađnje je plasman Nijemice Katharine Duerr, svjetske juniorske prvakinje, na 11. poziciju.

Svjetski kup nastavlja se Zlatnom lisicom 12. i 13. siječnja u Mariboru, a voze se veleslalom i slalom.

Spindleruv Mlyn, slalom
1. Marlies Schild (Aut) 1:46:35
2. Veronika Zuzulova (Svk) +0:32
3. Maria Riesch (Njem) +1:18
4. Therese Borssen (Šve) + 1:49
5. Sarka Zahrobska (Češ) +1:82
6. Tanja Poutiainen (Fin) +2:02
7. Frida Hansdotter (Šve) +2:10
8. Anja Pärson (Šve) +2:37
9. Julia Mancuso (SAD) +2:41
10. Kathrin Zettel (Aut) +2:71
...
16. Nika Fleiss (Hrv) +3:83

Ukupni poredak Svjetskog kupa
1. Nicole Hosp (Aut) 559
2. Maria Riesch (Njem) 525
3. Julia Mancuso (SAD) 505
4. Lindsey Vonn (SAD) 504
5. Marlies Schild (Aut) 490
6. Denise Karbon (Ita) 459
7. Anja Pärson (Šve) 444
8. Tanja Poutiainen (Fin) 443
9. Elisabeth Goergl (Aut) 363
10. Kathrin Zettel (Aut) 287
...
27. Ana Jelušić (Hrv) 135
...
49. Nika Fleiss (Hrv) 52

Poredak slaloma
1. Nicole Hosp (Aut) 305
2. Marlies Schild (Aut) 300
3. Tanja Poutiainen (Fin) 262
...
9. Ana Jelušić (Hrv) 135
...
24. Nika Fleiss (Hrv) 52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!