Košarka

Ukić dobar u pobjedi, Radulović u porazu

Ivana Spahija • nedjelja, 06.01.2008.

Odigrani su svi susreti 18. kola talijanske košarkaške lige. Repešina Lottomatica Roma uvjerljivo je slavila u gostima kod Cimberija, a jedan od istaknutijih košarkaša je bio naš Roko Ukić. Iste sreće nije bio Air Avellino Nikole Radulovića, koji je bio vrlo dobar u porazu svoje momčadi...

Lottomatica je upisala pobjedu na gostujućem terenu kod Cimberija iz Varesea, bilo je 74:92 za rimsku momčad. Gosti su imali premoć tijekom cijelog susreta, već u prvoj četvrtini Repešini izabranici odmaknuli su na +13 (20:33), da bi se košarkaši Cimberija malo pribrali i u drugoj četvrtini došli do tek šest poena zaostatka (40:46). Nastavak je donio odličnu igru košarkaša Lottomatice, koji su predvođeni sjajnim Allanom Rayom (29 poena, jedan skok i tri asistencije) nakon pola sata igre imali +17 (53:70), a ništa drugačije nije bilo ni do kraja susreta.

Naš Roko Ukić proveo je 23 minute na parketu u dresu rimske momčadi, ubacio je 12 poena kojima je pridodao jedan skok i tri asistencije. Od domaćina, najučinkovitiji je bio Tierre Brown s 21 postignutim poenom uz četiri skoka i sedam asistencija.

Nikola Radulović bio je dobar u porazu svoje momčadi u gostima kod Premiate iz Montegranara. Iako je Air Avellino izgubio susret s tijesnih 83:80, naš košarkaš je u 26 minuta provedenih na parketu postigao 15 poena kojima je pridodao pet skokova i dvije asistencije. Nakon prve dvije četvrtine koje su otišle na stranu Premiate, košarkaši Air Avellina u trećoj su četvrtini napravili preoket (51:58) i sve do dvije minute prije kraja imali su vodstvo kada je Jobey Thomas (14 poena, tri skoka) donio prednost domaćinima koji su na kraju slavili i pobjedu. Prvo ime susreta je Devin Smith iz pobjedničke momčadi, ubacio je 20 poena uz pet skokova.

Najneizvjesniji susret kola odigran je u Napulju gdje su domaćini s tijesnih 74:73 svladali favoriziranu momčad Armani Jeansa iz Milana. Iako su košarkaši Elda nakon pola sata igre imali +8 (57:49), prava drama dogodila se u posljednjih deset minuta susreta. Četiri minute prije kraja gosti su preokrenuli rezultat i održavali prednost od dva poena (71:73 u 39. minuti), a u posljednjim sekundama susreta Matteo Malaventura je pogodio tricu za konačnu pobjedu domaćina. Pobjedi momčadi iz Napulja najviše se pridonio Janis Blums s 18 postignutih poena uz čak 10 skokova i četiri asistencije, dok je od gostiju najbolji bio Dušan Vukčević sa 16 postignutih poena.

Neizvjesno je bilo i u Teramu, košarkaši Upim Bologne su rezultatom 91:92 upisali pobjedu nad Sivigliom Wear. Gosti iz Bologne su nakon tri odigrane četvrtine imali prednost od devet poena (57:66), ali su se domaćini uspjeli približiti u posljednjoj četvrtini i čak izjednačiti (88:88 minutu prije kraja),no su gosti ipak ostvarili pobjedu, i to najviše zahvaljujući raspoloženom Horaceu Jenkinsu koji je ubacio 25 poena uz dva skoka i tri asistencije. Košarkašima Siviglie Wear nije pomogao ni 31 poen sjajnog Claya Tuckera, koji je uz to ostvario učinak od šest skokova i isto toliko asistencija. Dalibor Bagarić nije upisao minute u dresu pobjedničke momčadi.

Uspjeh u gostima ostvarili su i košarkaši Benettona koji su s velikih 71:93 deklasirali momčad Solsonice iz Rietija. Gosti iz Trevisa, predvođeni raspoloženim Lionelom Chalmersom (20 poena, tri skoka i jedna asistencija), košarkašima Solsonice nisu pružili nijednu priliku za preokret. Od domaćina, najučinkovitiji je bio Morris Finley, postigao je 17 poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Nema promjena ni u pobjedničkom nizu vodećeg Montepaschija, momčadi iz Siene svako je kolo rekordno, a svoju 18. pobjedu za redom upisali su na domaćem terenu protiv Snaidera iz Udina, bilo je uvjerljivih 82:58 za domaćine. Susret su bolje otvorili gosti iz Udina, koji su nakon odigranih deset minuta imali dva poena prednosti (13:15), ali već u idućoj četvrtini uzvratili su košarkaši Montepaschija koji su došli do +9 (40:31).

Domaćini su već u nastavku nastavili u svom prepoznatljivom stilu i nakon pola sata igre imali su +13 (62:49), a u posljednjih deset minuta samo su potvrdili konačnu pobjedu s 24 poena prednosti. Prvo ime susreta je Terrell McIntyre iz Montepaschija (14 poena, tri skoka i jedna asistencija), a po 13 poena postigli su Sven Schultze i Mike Penberthy iz Snaidera.

Još dvije pobjede na domaćem terenu ostvarile su momčadi Tisettante Cantu i Scavolinija, koje su upisale pobjede nad Angelicom iz Bielle te Legeom Scafati. Košarkaši Tisettante su rezultatom 78:69 svladali goste iz Bielle, a pobjedi domaćina najviše se pridonio DaShaun Wood s 18 postignutih poena. Scavolini je kod kuće rezultatom 75:73 došao do pobjede nad momčadi iz Scafatija, a u tom je susretu najraspoloženiji bio Michael Hicks s 22 ubačena poena uz deset skokova i jednu asistenciju.

Lega A Basket, 18. kolo: Cimberio Varese - Lottomatica Roma 74:92, Premiata Montegranaro - Air Avellino 83:80, Eldo Napoli - Armani Jeans Milano 74:73, Siviglia Wear Teramo - Upim Bologna 91:92, Solsonica Rieti - Benetton Treviso 71:93, Montepaschi Siena - Snaidero Udine 82:58, Tisettanca Cantu - Angelico Biella 78:69, Scavolini Spar Pesaro - Legea Scafati 75:73, La Fortezza Bologna - Pierrel Capo d'Orlando 87:90.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!