Nogomet

Monaco na krilima Bakara

Maja Giljanović • ponedjeljak, 07.01.2008.

Čast Monaca u posljednjem susretu dana francuskog kupa spasio je protiv Bresta doslovce u zadnji tren Djamel Bakar trima pogocima u razmaku od nepunih 20 minuta...

Napadač rođen 1989. je u igru ušao u 63. minuti pri vodstvu domaćina 1:0 još iz 20 minute (Socrier), a da će se izlazak Gakpea unatoč samo pet Bakarovih minuta odigranih u 19 kola jesenskog dijela prvenstva pokazati pravim potezom trenera Ricarda, pokazalo se u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Bakar na samom isteku vremena i senzacije drugoligaša, naime, ubačaj Piquionnea neobranjivo sprovodi u mrežu Elane koji je inače u 67. minuti stao na vrata Bresta nakon isključenja prvog golmana Lachuera. On je, pak, kao posljednji čovjek zaradio crveni karton saplevši Meneza.

Unatoč podršci 10000 navijača Brest nije uspio pregrmiti razočarenje pa je umornu trenutno 11. momčad Ligue 2 Bakar dotukao još dvaput, u 101. i 110. minuti. U redovima Kneževa hrvatski je reprezentativac Jerko Leko odigrao (zaradivši pritom žuti karton) prvih 45 minuta, a na poluvremenu ga je zamijenio Menez.

U sljedećoj rundi koja je na rasporedu 2. veljače Monaco će u najzvučnijem okršaju put Velodromea protiv Marseillea, igraju se još tri prvoligaška dvoboja, a šesnaestinu finala izborila su, među ostalima, i tri petoligaša (Carquefou, Le Poire-s/vie i Lyon-la-Duchere koji će, spomenimo, ugostiti Nancy, PSG i Lille).

Kup Francuske, 1/32:
Brest(2) - Monaco 1:1 (1:3 nakon produžetaka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!