Tenis

Ekshibicija bez glavne zvijezde

Ivor Krapac • ponedjeljak, 07.01.2008.

Roger Federer neće moći nastupiti na ekshibicijskom Kooyong Classicu u predgrađu Melbournea, na kojem se najčešće zagrijava za Australian Open koji slijedi tjedan kasnije. Prvi tenisač svijeta otkazao je nastup zbog želučanog virusa koji ga je nagnao na mirovanje i propuštanje treninga, a glavni cilj mu je oporaviti se i biti spreman za prvi Grand Slam turnir godine...

Australian Open počinje za sedam dana, pa Federer ne želi pogoršati stanje i riskirati lov na svoj treći uzastopni naslov na terenima Melbourne Parka, a četvrti ukupno. "Liječnici su mi savjetovali da uzmem nekoliko dana za oporavak kako bih mogao biti stopostotno spreman za Australian Open. Nadam se da ću se vratiti treninzima sredinom tjedna", pojasnio je prvi na svijetu vlastito stanje i ovu odluku.

Zamjena za glavnu zvijezdu turnira na kojem će zaigrati i Ivan Ljubičić još nije poznata, no obznanjeno je tko će uskočiti umjesto Tommyja Haasa, koji se još oporavlja nakon operacije ramena. Nijemčevo mjesto zauzet će prvi ruski "reket" Nikolaj Davidenko, četvrti na svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!