Košarka

Uz Perkovića do pobjede

Sanja Čalić • ponedjeljak, 07.01.2008.

Blagdanska stanka nije mnogo trajala ni momčadima njemačke lige koje su se ovog vikenda vratile na parkete. Novu je godinu pobjedom otvorila momčad EWE Basketsa čemu je mnogo pridonio izvrstan učinak Jasmina Perkovića

Ewe Basketsima bio je potreban produžetak da na svom terenu uspiju svladati digibu Basketse (82:75), budući da su nakon vrlo izjednačenog prvog poluvremena gosti bolje odigrali treću, a domaćini posljednju četvrtinu. Jasmin Perković nastavio je s vrlo dobrim igrama te je tijekom 40 minuta provedenih na parketu postigao 20 poena, četiri skoka i asistencije, tri ukradene lopte i dvije blokade. Branimir Longin je pak za 19 minuta upisao tri poena, pet skokova i jednu asistenciju.

Vrlo izjednačenu utakmicu odigrali su i Köln 99ersi i NY'er Phantomsi, no domaćini su za nijansu bili uspješniji u završnici susreta (71:65) te su predvođeni McElroyem i Bjelicom osvojili nove bodove. U momčadi NY'er Phantomsa vrlo blizu double – double učinka bio je Drevo s devet poena i isto toliko skokova.

Uspješno je novu godinu započela i berlinska Alba iako je vodila vrlo tešku bitku na parketu s EnBW Ludwigsburgom, no presudnu je razliku od tri poena ostvarila u prvoj četvrtini što je na kraju i odlučilo pobjednika susreta (90:87) u čijim je redovima zapažen učinak imao Femerling (17 poena, šest skokova).

Jeff Gibbs (17 poena, deset skokova) i Dru Joyce (17 poena, jedan skok) vodili su ratiopharm Ulm do pobjede nad Walter Tigersima (84:78). Gosti su u posljednju četvrtinu ušli s malom prednošću na svojoj strani, no igrači ratiopharma mnogo su bolje odigrali u samoj završnici te tako došli do pobjede.

Artland Dragonsi koji su u svojim redovima imali raspoloženog Goldsberrya bili su tijekom čitavog susreta u malom vodstvu nad BG 74 Göttingenom, a to su vodstvo u posljednjih deset minuta i povećali čime su dosadašnjim pridodali novoosvojene bodove (69:85).

Gostujućom su se pobjedom osladili i košarkaši iz Leverkusena koji su uvjerljivo svladali Giessen 46erse (71:87) kojima nije mogao pomoći ni vrlo raspoloženi Roessler (24 poena, sedam skokova). Veliki doprinos pobjedi Giantsa dao je Whiting sa 17 ubačenih koševa i osam skokova.

Nakon utakmice pune rezultatskih oscilacija Telekom Basketsi upisali su bodove na gostovanju u Trieru (64:66). Gosti su u svojim redovima imali raspoložene Conleya i Bowlera, dok su u momčadi TBB Triera dvoznamenkasti učinak zabilježili tek Green i Gillingham.

Iako je Bremerhaven bolje ušao u utakmicu, Dt. Bank Skylinersi bili su nadmoćniji u preostalom dijelu susreta u čemu im je mnogo pripomogao razigrani Roller s 25 poena. Usprkos tome što je u redovima Bremehavena sjajnu igru pružio Harysasz (27 poena, 12 skokova), gosti su se na kraju ipak vratili kući s ostvarenom pobjedom (76:85).

Za iznenađenje kola pobrinula se posljednjeplasirana momčad S. City Jene koja je na svom parketu svladala Brose Basketse (71:63). Gosti iz Bamberga nisu imali rješenja za Marka Davisa koji je pobjedi pridonio s 18 poena i 12 skokova, dok je u redovima njemačkog euroligaša najučinkovitiji bio Fenn (14 poena, četiri skoka).

Njemačka liga, 15.kolo: EWE Baskets – digibu Baskets 82:75, Köln 99ers – NY'er Phantoms 71:65, Alba Berlin – EnBW Ludwigsburg 90:87, ratiopharm Ulm – Walter Tigers 84:78, BG 74 Göttingen – Artland Dragons 69:85, Giessen 46ers – Giants Leverkusen 71:87, TBB Trier – Telekom Baskets 64:66, Bremerhaven – Dt. Bank Skyliners 76:85, S. City Jena – Brose Baskets 71:63.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!