Tenis

Ančić bolestan, Čilić prekinut

Ivor Krapac • utorak, 08.01.2008.

Mario Ančić otkazao je i svoj drugi turnirski nastup na početku sezone. Marija i dalje muči želučani virus, koji ga je nagnao na odustajanje od pokušaja u Aucklandu. Marin Čilić izašao je na teren protiv Tomaša Cakla, no nije se dugo zadržao na igralištu...

Ančić nikako da se riješi zdravstvenih poteškoća. Nakon prošlogodišnje duge stanke zbog mononukleoze i ozljede ramena, problemi sa želucem i viroza odvojili su ga od tenisa i na početku 2008., uz otkazivanje prošlotjednog Adelaidea i ovotjednog predviđenog nastupa na novozelandskom turniru.

Mario je i dalje van akcije, a još se ne zna hoće li biti spreman za Australian Open, koji počinje za samo šest dana. Ako i bude, priprema je bila daleko od priželjkivane.

Nastup trenutno četvrtog hrvatskog "reketa" otkazala je bolest, dok se u pokušaj Marina Čilića da dohvati osminu finala umiješala kiša. Marin je odigrao samo nepuna četiri gema protiv češkog kvalifikanta Tomaša Cakla prije nego se na Auckland spustio pljusak koji i dalje traje - prekid se dogodio kod 2:1 za Cakla, uz Čilićevo suočavanje s 0:30 na servisu u četvrtom gemu.

Nastavak je na rasporedu večeras u 22 sata po hrvatskom vremenu, a Marinu bi pobjeda osigurala još jedan nastup istog dana. Ukoliko svlada Cakla, u osmini finala će koji sat kasnije ići na sedmopostavljenog Nijemca Philippa Kohlschreibera, koji je sinoć u prvom kolu imao sreću sve završiti prije kiše, uz prolaz sa 7:5 i 6:2 protiv Michaela Russella.

ATP Auckland, 8.1.2008., prvo kolo: Roitman (Argentina) - Rosol (Češka, Q) 6:2, 7:5, Massu (Čile, Q) - Jones (Novi Zeland, Q) 6:4, 6:2, Kohlschreiber (Njemačka, 7) - Russell (SAD) 7:5, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!