Košarka

Davis i Ratnici potukli prvake

Kristian Hohnjec • utorak, 08.01.2008.

Divlja Nelsonova barem je u jednoj utakmici bila bolja od metodične i šampionske košarke Gregga Popovicha. Golden State Warriorse do pobjede nad Spursima vodili su Baron Davis i Stephen Jackson. Susret Sunsa i Nuggetsa očekivano je obilježio velik broj poena...

Nakon što je Tony Parker tricom šest sekundi prije kraja uspio izboriti produžetak, Warriorsi su u dodatnih pet minuta ipak došli do pobjede - 130:121. Sjajnom Baronu Davisu priključio se Jackson, koji je u tom razdoblju postigao 12 poena. "Mislio sam da nam je moral pao, ali nekako smo se vratili. Možemo zahvaliti Davisu za ovu pobjedu", govorio je Don Nelson. Baron Davis zabio je 34 poena uz 14 asistencija i šest skokova, a za 48 minuta nije izgubio nijednu loptu.

Tony Parker (31 poen, osam asista), Manu Ginobili (20 koševa) i Tim Duncan (32 poena, 13 skokova) bili su na svom standardu, no nisu imali odgovor na run&gun košarku Warriorsa. "Oni uzimaju lude šuteve. U večeri poput ove, kada im ulaze, oni su jako opasna momčad", rezonirao je Tim Duncan.

Drugi susret ponudio je još više poena, ali ne i pribiližno toliko neizvjesnosti. Phoenix je već u prvoj četvrtini ukrcao fantastičnih 46 koševa, a zaostatak Nuggetsa do poluvremena je narastao na 78:59. U nastavku Denver nije imao šansu, završilo je 137:115. Sunsi su sjajno šutirali trice (20/31), a prednjačio je malo korišteni play Marcus Banks - 7/8. "On mora naučiti kako da ne napraviti prekršaj u ključnim trenucima, kako da ne izgubi loptu, kako da ne uzme svaki šut. Mora naučiti biti pravi timski igrač", objasnio je D`Antoni zašto je Banksova minutaža mizerna premda prema mišljenju nekih posjeduje All-Star kapacitete.

Marion (27 poena, 14 skokova), Stoudemire (20 koševa, deset skokova) i Nash (13 poena, deset asista) zabilježili su dvostruko-dvoznamenkaste učinke, dok je najbolji strijelac utakmice bio Nugget Allen Iverson (32 poena).

NBA, rezultati, 7. siječanj:
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 130:121 (produžetak)
Phoenix Suns - Denver Nuggets 137:115.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!