Nogomet

"Nadam se otići na ljeto"

Vedran Attias • utorak, 08.01.2008.

Od velikih riječi – ništa. Luka Modrić priča na terenu, a ne pred kamerama. Na priličnoj kratkoj konferenciji za novinare kapetan Dinama iznio je svoja razmišljanja o ostanku u Zagrebu...

Osjećaj kada je saznao da ostaje u Dinamu opisao je ovako: "Prvi osjećaj bio je iznenađenje. Nisam razočaran odlukom kluba kao što se pisalo u medijima. Ovo je moj klub i sretan sam ovdje. Kažem, bio sam iznenađen i bilo mi je malo žao, ali danas je to skroz drukčije i sretan sam ovdje."

Nije htio komentirati koji klubovi su bili u kombinacijama: "Bilo je nekoliko klubova, ali ne bih o tome jer se ništa nije ostvarilo pa nema smisla o tome pričati." Mogući nedostatak motiva zbog igranja u HNL-u se neće dogoditi: "Ja sam profesionalac i poštujem odluku kluba. Motiva imam i više nego dosada jer je Europsko prvenstvo pred nama."

Modrić je svjestan kako bi vani više napredovao kao igrač: "Mislim kako bih više napredovao vani, ali kroz treninge i utakmice Dinama sam siguran kako ću postati bolji i kompletniji igrač."

Modra je desetka rekla kako se ne bi više umorio igrajući u Engleskoj: "Ne vjerujem kako će Ćorluka doći izraubaniji od mene." Novi ugovor s vidno povećanim primanjima nije (još) potpisao: "Rekao sam već kako bi mi bilo neugodno doći u svlačionicu s toliko većim ugovorom od ostalih igrača. Sumnjam da bi me igrači drukčije gledali, ali moramo priznati kako su to zaista prevelika primanja za Hrvatsku i meni bi bilo glupo. Meni novac nije najvažniji."

Osobne kontakte nije imao s nijednom klubom, a reakciju najbližih na ostanak opisao je ovako: "Obitelj poštuje sve moje odluke i sretni su ako sam ja sretan – to je njima najbitnije." Rekao je kapetan Modrih kako je trenutna odluka kluba ostanak do zime, no sam se nada kako će rastanak ipak biti nešto ranije: "Rekli su do zime, ali nadam kako će to biti već na ljeto. To su moja očekivanja, no vidjeti ćemo."

Nije bio povrijeđen odlukom braće Mamić: "Nisam bio povrijeđen nego iznenađen. Često sam govorio kako ću napustiti Dinamo samo ako i klub i ja budemo zadovoljni, no očito kako se to sada nije dogodilo i ja poštujem njihovu odluku i sretan sam što ću kao kapetan Dinama na kraju sezone podignuti pehar prvaka Hrvatske, a nadam se i pobjednika kupa."

Kao što se i očekivalo, Luka Modrić nije ponudio nikakav senzacionalni materijal. Lijepo je bilo čuti kako, za promjenu, nekome novac nije najbitnija stvar u životu. Svjestan je kako ima mjesta za napredak u svojoj igri i kako mu to Dinamo može pružiti. Luka će sigurno kroz Dinamo i reprezentaciju postati još bolji igrač i, onda kao takav, krenuti u Europu koja će ga i dalje željno očekivati i neće nikamo pobjeći.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!