Tenis

Aussie sve dalje

Ivor Krapac • utorak, 08.01.2008.

Mario Ančić nalazi se mali korak do odustajanja od nastupa na Australian Openu, na kojem bi trebao braniti prošlogodišnju osminu finala. Želučani virus koji ga je napao početkom sezone i zbog kojeg je morao otkazati nastupe u Adelaideu i Aucklandu ostavio je značajnog traga na Ančićevoj tjelesnoj spremnosti, a na prvom Grand Slam turniru godine trebalo bi mu puno snage za mečeve na tri dobivena seta...

Mario je u ponedjeljak u Aucklandu obavio liječnički pregled kako bi utvrdio kakvo je stanje s bolešću koja ga je oslabila i omela u pripremama za nastup u Melbourne Parku, a nakon pretraga nije djelovao optimistično: "Da se ne radi o Australian Openu, već sada bih prelomio da neću igrati, no ipak je riječ o Grand Slam turniru. Odgodit ću odluku, ali šansa je jako mala. Ne izgleda dobro."

Ukoliko odustane od nastupa, što se sada čini izglednim, Ančiću će to biti četvrti uzastopni propušteni Grand Slam turnir, nakon što je prošle sezone zbog mononukleoze morao preskočiti Roland Garros i Wimbledon, a ozljeda ramena nagnala ga je na izostanak s US Opena. Nesretan niz zdravstvenih problema jednom mora stati, za nadati se da će biti više sreće u nastavku godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!