Nogomet

Eduardo - Arsenalov Igrač prosinca

Maja Giljanović • utorak, 08.01.2008.

Početkom prosinca Eduardo se još uvijek prilagođavao otočkom stilu igre, ali neupitna je kvaliteta, ojačana samopouzdanjem nakon maestralne predstave u studenom protiv Engleza na Wembleyju, eksplodirala punim sjajem u nastavku mjeseca...

Sukus je to komentara navijača Arsenala koji su hrvatskog reprezentativca, sasvim, očekivano, proglasili Igračem prosinca. Eduardo je s unatoč samo pet odigranih od Arsenalovih ukupno devet utakmica u 12. mjesecu, zaslužio 28% glasova kojima je na drugom odnosno trećem mjestu ostavio Manuela Almuniju (17%) i Gaela Clichyja (14%).

Dudu je mjesec okončao upisavši se među strijelce četiri puta, s tim da je dvaput praktički sam riješio pitanje pobjednika: protiv Blackburna u Carling Cupu i potom Evertona u prvenstvu dvama pogocima preokrenuvši rezultat.

Hladnokrvnost u protivničkom šesnaestercu učinile su ga "ponajboljim egzekutorom još od dana velikog Iana Wrighta", a budući je 24-godišnjak i u siječnju nastavio u istom ritmu protiv West Hama i Burnleyja (FA Cup), nesumnjivo je opravdao etiketu koju mu je po dolasku na Emirates dodijelio trener Wenger. Francuski je stručnjak na ljeto, naime, Eduarda proglasio svojim (i Arsenalovim dakako) "tajnim oružjem".

In-form devetku Topnika inače u srijedu očekuje prva utakmica polufinala Liga-kupa, a pogoci West Hamu u prvoj odnosno Burnleyju u osmoj minuti započeli su rasprave koliko će dugo Tottenham odolijevati nasrtajima hrvatskog Brazilca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!