Košarka

Pavličevićevi "mravi" zaustavili AEL i Šundova

Bojan Poturica • utorak, 08.01.2008.

Košarkaši Zagreb Croatia osiguranja ostvarili su pobjedu u trećem kolu FIBA kupa. U Trnskom su "mravi" nadigrali ciparski AEL iz Limassola. Krajnji rezultat ne otkriva koliko je momčad Željka Pavličevića bila bolja od gostiju...

Zagreb Croatia osiguranje stigao je do druge pobjede u natjecanju po skupinama u FIBA kupu. "Mravi" su nadigrali ciparski AEL iz Limassola sa 82:77, ali krajnji rezultat ne odražava pravo stanje stvari na parketu.

Počeo je Zagreb vrlo dobro te je poveo 15:5 nakon koša danas vrlo dobrog Tomića (14 koševa, 12 skokova, 3 asistencije). Gosti su do kraja prve dionice smanjili zaostatak pa se na odmor otišlo s rezultatom 19:14.

AEL je postigao prva četiri koša druge četvrtine, a potom je uslijedila velika serija Zagreba 17:2. U toj su seriji domaćini pogodili tri trice (dvije Simon, jednu Garma) te su otišli na velikih +16. Kao i u prvoj četvrtini do kraja druge su gosti smanjili zaostatak, ovaj put na devet koševa.

Odlično su "mravi" odigrali treću dionicu susreta. Predvođeni Simonom, Tomićem i Vladovićem, domaćini su stigli do 20 koševa prednosti nakon 30 minuta. S obzirom da su prvi susret protiv AEL-a na Cipru izgubili s 23 koša razlike, novi trener Pavličević u četvrtoj je četvrtini želio stići i prestići tu razliku.

Ipak, "zamor materijala" kod Vladovića i ostalih nosioca igre je bio vidljiv te je dvije minute prije kraja postalo jasno da će 23 koša razlike biti nedostižna. Pavličević je potom na 15 koševa prednosti uveo svoje mlade igrače Papca, Kovačevića i Babića, a oni se nisu najbolje snašli u igri te su gosti smanjili na konačnih pet koševa razlike. Pobjeda Zagreba nije došla u pitanje niti u jednom trenutku.

Osim spomenutog Tomića vrlo dobro su odigrali Simon (17 koševa) i Vladović (14 koševa, 7 asistencija). Milutin Aleksić (12 koševa, 10 asistencija, 5 skokova) se statistički najviše istaknuo kod gostiju, dok su naši košarkaši Bruno Šundov i Aleksandar Čuić solidno iskoristili malu minutažu.

Šundov je za 17 minuta upisao devet koševa i dva skoka, dok je Čuić za pet minuta postigao četiri koša.

Zagrebu (2-1) slijedi gostovanje kod Spartaka Damira Markote.

FIBA kup, 3. kolo:
Zagreb CO - AEL Limassol 82:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!