Rukomet

Povratak Balića?

Ivana Strahija • utorak, 08.01.2008.

Premda se malo tko usudi uopće uistinu ponadati da bi se Ivano Balić mogao do kraja oporaviti do Europskog prvenstva, on se u ponedjeljak priključio treninzima, doduše smanjenim intenzitetom.

Konačno prva dobra vijest po pitanju ozljeda iz klinike na kraju grada u Poreču. Balić je, unatoč preporukama za neforsiran oporavak, započeo s intenzitetom laganijim treninzima i odmah cijela reprezentacija lakše diše. Balićevo je htjenje za nastupom u Norveškoj ogromno, no ipak valja biti pametan i pustiti prirodu da odradi svoje, pošto je to jedina terapija za ozljedu trbušnog zida. Tako još nitko ne potvrđuje njegovo puno vraćanje u ekipu, no osmjesi na licima i opipljiv optimizam govore za sebe.

Slika 1 od 2.
Foto: Axel Heimken

Uz Balića, u punu se spremu vratila i dvojka koja je propustila pripremne utakmice protiv Švedske i BiH. Blaženko Lacković i Pero Metličić bandažirali su prste i stisnuli zube, pa odradili svaki trening nakon toga. Njihovo će iskustvo biti neprocijenjivo mlađim kolegama, pa se dvojka trudi dati sve od sebe – na bol odmahuju rukom.

No, klinika ne bi bila klinika da se na listu teže ozlijeđenih nije upisao Vedran Zrnić, koji je na pretrage morao čak u Zagreb. Kako saznajemo radi se o stres frakturi noge koja je ponovljena napornim treninzima i utakmicama, a više će se znati nakon dobivanja nalaza i stručnog liječničkog mišljenja.

Trener reprezentacije, Slavko Goluža, na službenim je stranicama HRS-a ukratko opisao tijek priprema do odlaska u Norvešku: "Do četvrtka ćemo trenirati 3 puta dnevno, a onda slijedi lagano osvježavanje momčadi, smanjivanje intenziteta i uglavnom ćemo raditi na osvježavanju igrača i taktičkoj pripremi, te upoznavanju sustava igre protivnika koji nas čekaju u Norveškoj."

Kad podvučemo crtu ipak je više (skoro) zdravih i sposobnih za 60 minuta igre, koja će, ukoliko želimo ostvariti zamjetniji uspjeh na EP, morati biti vrhunska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!