Košarka

Rusima pripao derbi u Pioniru

Vedran Babić • utorak, 08.01.2008.

Osmo kolo Uleb Cupa donijelo je sve tri pobjede ruskih predstavnika, a najzapaženija je ona koju je ostvario Dinamo iz Moskve pobijedivši Crvenu zvezdu u izravnoj borbi za prvo mjesto. Isto tako, Khimki je iskoristio kiks Pamese te je preuzeo vodstvo u svojoj skupini...

Skupina D

Košarkaši Azovmaša iz Mariupola su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu u natjecanju. Večeras su ponajviše zahvaljujući litavsko–ukrajinskom dvojcu Delininkaitis - Liščuk nadigrali Nancy sa 76:62. Litavac je postigao 20 koševa, a Ukrajinac 19 uz sedam skokova i dvije asistencije.

Vodeća momčad skupine, Pamesa iz Valencije je doživjela tek drugi poraz i to na gostovanju kod poljskog Anwila koji je slavio sa 77:70. Najistaknutiji su bili Vladimir Petrović sa 17 koševa i šest uhvaćenih lopti, odnosno Ruben Douglas s čak 29 ubačaja za Španjolce.

Frankfurt ima stopostotni učinak što se poraza u ovosezonskom Uleb Cupu tiče. Osmi po redu su im zadali košarkaši Khimkija, koji su pobjedom 72:67 izbili na sam vrh ljestvice sa sedam pobjeda i samo jednim porazom. Prvo ime utakmice je definitivno igrač domaćih Derrick Allen (31 koš, 11 skokova).

Skupina E

Ruski Triumph je još jednom dokazao svoju kvalitetu u odnosu na suparnike u skupini. Pobjedom protiv austrijskog Swans Gmundena od 78:73 su učvrstili prvu poziciju. Najefikasniji u sastavu domaćih je bio Amerikanac Mire Chatman s 21 košem, četiri skoka i pet asista, dok gostima niti fenomenalna partija Kevina Johnsona (23 koša, 11 skokova, četiri ukradene lopte) nije pomogla da izbjegnu poraz.

Budućnost je upisala šestu pobjedu nadigravši Benetton Fribourg s uvjerljivih 74:63, a Antwerp Giantsi su kod kuće u neizvjesnoj završnici nadvisili Hapoel Elyon rezultatom 78:77.

Skupina F

Moskovski dinamovci su napustili Pionir s važnom pobjedom protiv domaćina Crvene zvezde. U izjednačenoj utakmici su slavili sa 104:98, a Henry Domercant je odigrao najbolju utakmicu sezone postigavši 28 koševa uz tri asistencije, dva skoka i dvije ukradene lopte. Zvezdašima su nedovoljne bile briljantne role Amerikanca Omara Cooka (22 koša, pet skokova, osam asista, pet ukradenih lopti) i Mlađena Šljivančanina (23 koša, tri asista). Za Dinamo je nastupio i naš Nikša Prkačin koji je za malo više od sedam minuta igre zabio četiri koša uz tri skoka.

Nymburk je ostvario možda ključnu pobjedu na gostovanju kod Panelliniosa našeg Damira Rančića. Anthony Grundy je postigao 17, a Milan Dozet 16 poena u trijumfu 86:77 kojim su Česi preuzeli drugo mjesto u skupini ispred Zvezde. Za domaće je Rančić odigrao sedam minuta i postigao šest koševa.

U tvrdoj utakmici s malo koševa Oostende je pred svojim navijačima pobijedio Bolognu sa 62:60.

Uleb Cup, 8. kolo:

Skupina D: Azovmash Mariupol – Nancy 76:62, Anwil Wloclawek – Pamesa 77:70, Frankfurt – Khimki 67:72.

Skupina E: Triumph Lyubertsy – Swans Gmunden 78:73, Antwerp – Hapoel Elyon 78:77, Budućnost – Benetton Fribourg 74:63.

Skupina F: Crvena zvezda – Dinamo Moskva 98:104, Panellinios – Nymburk 77:86, Oostende – Beghelli Bologna 62:60.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!