Nogomet

Olympiakos se pojačava za Chelsea

Zoran Zdelar • srijeda, 09.01.2008.

Aktualni grčki prvak Olympiakos počeo se pojačavati kako bi u dvoboj s londonskim Chelseajem u Ligi prvaka ušao što snažniji. U svoje redove doveli su povremenog argentinskog reprezentativca Fernanda Daniela Belluschija...

Olympiakos, aktualni grčki prvak, iznenadio je ove jeseni brojne ljubitelje nogometa u Europi. Iako su glasili kao autsajder u svojoj skupini Lige prvaka, uspjeli su iznenaditi i uz Real Madrid proći među 16 najboljih u Europi. Za mjesto u četvrtfinalu morat će se boriti s jednim od pretendenta na naslov, londonskim Chelseajem. Kako bi u taj dvoboj ušli što snažniji, a samim time i sa što više izgleda za prolaz, čelnici kluba odlučili su ojačati svoju momčad u zimskom prijelaznom roku.

Dres Olympiakosa iduće četiri i pol godine nosit će povremeni argentinski reprezentativac Fernando Daniel Belluschi. Službeno nije otkriveno koliki je iznos uplaćen na račun River Plateu za njegov otkup, ali grčki mediji otkrivaju kako se radi o 6.500.000 eura. 24-godišnji veznjak ipak najvjerojatnije neće biti gurnut u vatru već ovog vikenda kad je na rasporedu veliki derbi s Panathinaikosom, ali će zato biti u konkurenciji za nastup s Chelseajem.

"San je svakog argentinskog nogometaša zaigrati u Europi. Iznimno sam zadovoljan što sam stigao u Olympiakos i nadam se kako ću igrati barem jednako dobro kao što sam u Južnoj Americi. Želim sa svojim novim klubom obraniti naslov prvaka", rekao je Belluschi, koji bi navodno za ostatak ove sezone trebao biti plaćen oko 400.000 eura, a ubuduće će zarađivati 1.200.000 eura po sezoni.

Belluschi je u momčadi Tomislava Butine trenutno četvrti argentinski nogometaš, a grčki mediji otkrili su kako bi na Karaiskakis stadion uskoro mogao stići još jedan Argentinac. Čelnici Olympiakosa navodno pregovaraju s Juventusom oko kupnje Sergija Almirona, koji je u Torino stigao proteklog ljeta. Plaćena je za njega odšteta od čak 9.000.000 eura, ali je dosad sakupio samo tri nastupa u dresu Stare dame.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!