Nogomet

Video: Eduardova asistencija spasila Arsenal

Marin Vuković • srijeda, 09.01.2008.

Lopta "s očima" Eduarda da Silve spasila je Arsenal poraza u prvoj utakmici polufinala Carling kupa protiv danas vrlo dobrog Tottenhama. Naš je reprezentativac u završnici utakmice uposlio Thea Walcotta čiji je pogodak pitanje finaliste ostavio potpuno otvorenim...

Kako je Arsene Wenger i najavio prije utakmice, Eduardo da Silva je usprkos sjajnoj golgeterskoj formi ispao iz početne postave Topnika i ostao na klupi, u igru je ušao na početku drugog poluvremena. U paru s Dancem Nicklasom Bendtnerom od prve je minute u napadu pak započeo dugo najavljivani i napokon oporavljeni Robin van Persie. S druge strane Juande Ramos je napokon izgubio strpljenje s pogreškama Paula Robinsona i mjesto među vratnicama prepustio Radeku Cernyju.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo gostima s White Hart Lanea, koji su iskoristili "slobodan dan" Arsenalove obrane i već do odmora mogli voditi s dva ili tri pogotka prednosti. Nakon pola sata stidljivih pokušaja s jedne i druge strane, Tottenham je pojačao pritisak i u samo nekoliko minuta posljednji red Topnika stavio na prava iskušenja. Sjajne prilike propustili su Steed Malbranque i Dimitar Berbatov i samo su sreća i Lukasz Fabianski držali Arsenal na životu.

Ipak, u 37. minuti ni Fortuna ni Arsenalov vratar nisu imali rješenja za Jermainea Jenasa koji je primio povratnu loptu Robbieja Keanea i iz neposredne blizine posve neometan doveo Tottenham u vodstvo od 1:0. Spursi su do odmora mogli i povećati prednost, no udarac Jenasa iz daljine uspio je ukrotiti Fabianski.


Arsenal - Tottenham 1:1 (Walcott, 79. minuta)

Wenger je u poluvremenu odlučio prodrmati momčad, pa je iz igre izvukao neprimjetnog Van Persieja i lošeg Johana Djouroua, a od prve minute nastavka u grotlo Emiratesa poslao Bacaryja Sagnu i našeg Eduarda. Na žalost domaćih navijača, niti izmjene nisu donijele prijeko potrebnu "energetsku injekciju", a Arsenal je i dalje djelovao anemično i bezidejno. Topnici su prvu izgledniju priliku uspjeli stvoriti tek u 76. minuti kada požrtvovni Dawson blokira udarac Diabyja.

Samo tri minute kasnije, gotovo iz ničega, Arsenal je stigao do izjednačenja. Eduardo je primio loptu blizu sredine igrališta, zamijetio Walcotta u punom trku i točnom ga loptom gurnuo u stopostotnu priliku. Lee Young-Pyo pokušao je izbiti loptu, no u tom pokušaju lopta se od Walcottovih prsa odbila u mrežu Tottenhamova gola.

Do kraja utakmice bilježimo još jednu čistu priliku Arsenala kada je Jermaine Defoe s pet metara pucao visoko preko grede i preslab pokušaj Eduarda glavom u sudačkoj nadoknadi. Iako su na White Hart Lane mogli otići i s nekoliko pogodaka prednosti, igrači Tottenhama ipak u uzvrat odnose povoljan rezultat, no pitanje finaliste Carling kupa i dalje je potpuno otvoreno.

Carling kup, polufinale, 09.01.2008:
Arsenal - Tottenham 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!