Košarka

Skupina A: I oslabljeni Montepaschi prejak za Tau Ceramicu

Branko Barić • srijeda, 09.01.2008.

Srijeda je donijela samo jedan susret u skupini A najjačeg europskog klupskog natjecanja, a on je odigran u Sieni. Oslabljeni Montepaschi lako je svladao Tau Ceramicu Nevena Spahije i tako se sa sedam pobjeda i četiri poraza izjednačio sa Španjolcima na drugom mjestu u skupini...

Domaćini nisu u ovom susretu mogli računati na svoja dva ponajbolja igrača Kšištofa Lavrinoviča i Rimantasa Kakuenasa, no njihov glavni adut – velika širina u rosteru, još je jednom došao do izražaja. Gosti su parirali samo u prvom poluvremenu koje su izgubili s 39:33, a nakon što je prednost otišla na preko deset poena više nisu imali snage ozbiljnije priprijetiti. Sjajnu all-round partiju pružio je Terrell McIntyre s 20 poena, sedam asistencija i čak sedam ukradenih lopti. Još četvorica njegovih suigrača susret su okončala s dvoznamenkastim brojem koševa - Romain Sato sa 15, Bootsy Thornton i Ben Eze s po 12, te Shaun Stonerook deset uz sedam skokova.

Glavni razlog loše igre i poraza Tau Ceramice leži u skromnoj predstavi njenih razigravača. Spahija je ravnomjerno podijelio minutažu Zoranu Planiniću i Pablu Prigioniu, a niti jedan u Sieni nije imao svoju večer. Hrvatski reprezentativac svoje prve poene postigao je u posljednjoj četvrtini susreta, a na koncu je skupio šest poena, pet skokova i pet asistencija. Argentinac je bio neprepoznatljiv, u 20 minuta nije upisao niti poen, niti asistenciju. Bivši hrvatski izbornik može biti zadovoljan jedino igrom Igora Rakočevića koji je postigao 23 koša, od kojih deset slobodnih bacanja iz isto toliko pokušaja, te Tiagom Splitterom koji je ubacio 19 poena uz šest skokova.

"Siena je pokazala da je u ovom trenutku bolja momčad od nas. Jedino dobro što smo napravili večeras je što smo smo sačuvali koš-razliku. Previše smo izgubili lopti i to je najveći razlog ovog poraza, ali nije lako igrati na visokom nivou svaka tri dana", rekao je Spahija na tiskovnoj konferenciji nakon susreta.

Planiniću i njegovoj momčadi ostaje nada da će kolega iz reprezentacije Marko Popović odnijeti u četvrtak pobjedu iz Ljubljane, što bi i njima i Montepaschiju već nakon ovog kola osiguralo prolazak u drugu fazu natjecanja.

Skupina A, rezultati, 9.1.2008.: Montepaschi Siena – Tau Ceramica 83:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!