Tenis

Finale rezervirano za najbolje

Ivana Spahija • četvrtak, 10.01.2008.

Odigrani su polufinalni susreti 600 tisuća dolara vrijednog WTA turnira u Sydneyju. U finalu će snage odmjeriti prva i druga tenisačica svijeta, koje su se prilično namučile protiv raspoloženih protivnica...

Prva nositeljica, Belgijanka Justine Henin, provela je dva sata na terenu u meču u kojem je nakon tri odigrana seta svladala Srpkinju Anu Ivanović. Prva tenisačica svijeta pokazala je slabiju igru od svoje uobičajene, ali je unatoč slabih 47 posto prvog servisa uspjela ostvariti prolaz u finale, ukupno 56. u karijeri.

Prvi set je nakon dva realizirana breaka otišao na stranu Henin, a drugi set je ponudio sličan scenarij, s tim da je Ivanović tri puta oduzela servis prvoj tenisačici svijeta koja joj je uzvratila jednim breakom, pa je set otišao na stranu Srpkinje rezultatom 6:2. U odlučujućem setu je Henin jednim ali vrijednim breakom došla do konačne pobjede, ovo joj je 27. pobjeda za redom.

Protivnica u finalu bit će joj dobro poznata Ruskinja Svetlana Kuznjecova s kojom je Henin odigrala čak 17 mečeva u karijeri i u pobjedama vodi s uvjerljivih 15:2. Ruskinja je nakon sat i 50 minuta igre svladala Čehinju Nicole Vaidišovu s tijesnih 7:5, 7:6.

Ovo je prvo finale nakon veljače 2006. godine u kojem će snage odmjeriti prva i druga nositeljica turnira. Posljednji put se to dogodilo u finalu turnira u belgijskom Antwerpu gdje je drugopostavljena Amelie Mauresmo svladala prvu nositeljicu Kim Clijsters.

WTA Sydney, polufinale: Justine Henin (Belgija, 1) - Ana Ivanović (Srbija, 4) 6:2, 2:6, 6:4, Svetlana Kuznjecova (Rusija, 2) - Nicole Vaidišova (Češka) 7:5, 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!