Rukomet

Osokolila se BiH

Ivana Strahija • četvrtak, 10.01.2008.

Bosansko-hercegovački rukometni reprezentativci u prvom su svom srazu za kvalifikacije na SP 2009 nastavili dobru igru, koju su pokazali u pripremama protiv Hrvatske, te izvukli od Finske dva boda.

U najizjednačenijoj grupi kvalifikacija i BiH je proslavila pobjedu, koja ju je plasirala na prvo mjesto ljestvice, premda i Litva te Finska imaju po dva boda. U selekciji BiH bolji od ostalih bili su vratar Adnan Šabanović sa 13 obrana, dok su Nikola Prce i Damir Doborac postigli po šest golova. U domaćem sastavu Renberg se osam puta upisao u listu strijelaca. Uzvrat u Sarajevu igra se 12. siječnja, a izbornik Halid Demirović uvjeren je da ni ta utakmice neće biti problem.

Prva skupina donijela je očekivan poraz Estonije, slavili su Austrijanci s respektabilnih 26:32. Estoniji se loše piše, a šanse za dohvaćanje prvog mjesta grupe postale su minimalne. Ništa bolje ne izgleda ni konto Turske, koja ni protiv Grčke nije uspjela ubilježiti bod(ove). Domaći parket u Bursi Turcima nije donio sreću, a najveće šanse za prolazak za sada ima Nizozemska.

U trećoj je skupini Latvija pomela Cipar usred Nikozije, a nešto uzbudljivije susrete očekujemo u završnom kolu, kad se susreću dosad vodeća Rumunjska i Latvija. Belgija je pokušala pružiti oštar otpor Talijanima, no gosti su na kraju imali +2 i isto toliko bodova više na ljestvici. Pobjedu Italije očekujemo i u uzvratu u Trstu, a to Belgijance ostavlja bez previše izgleda za prolazak u play-off.

Bugari u Varni nisu imali sreće, nakon 15:14 s poluvremena za domaće, gosti iz Makedonije uspjeli su okrenuti situaciju u svoju korist. U posljednjoj, sedmoj skupini, Farski su Otoci i dalje bez bodova, Izrael ih je iskoristio za vježbu pred važne završne susrete sa srpskim reprezentativcima.

Kvalifikacije za SP 2009 u Hrvatskoj
Grupa 1.: Estonija – Austrija 26:32 (13:14)
Grupa 2.: Turska – Grčka 18:29 (9:10)
Grupa 3.: Cipar – Latvija 26:33 (12:14)
Grupa 4.: Belgija – Italija 23:25 (9:11)
Grupa 5.: Finska – BiH 28:29 (13:14)
Grupa 6.: Bugarska – Makedonija 30:33 (15:14)
Grupa 7.: Farski Otoci – Izrael 21:26 (8:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!