Košarka

Skupina B: Efesu produžetak, Maccabi uvjerljiv

Kristian Hohnjec • četvrtak, 10.01.2008.

Zvi Sherf upisao je i drugu vrijednu pobjedu nakon ponovnog ustoličenja na klupu Maccabija. Izraelci su u Tel Avivu uvjerljivo porazili Unicaju. U drugom susretu Efes Pilsen je očekivano svladao Le Mans, no Turci su za unaprijed upisanu pobjedu morali znojiti punih 45 minuta...

Le Mans - Efes Pilsen 84:91

Francuzi su držali sve u svojim rukama, +13 (74:61) na ulasku u posljednju četvrtinu, no iznenađujuća i premijerna pobjeda je izostala. Sjajni Scoonie Penn dovukao je Blattove igrače do 80:78, da bi domaćini košem Bokola ipak izborili produžetak.

Turci su u dodatnih pet minuta konačno naplatili razliku u kvaliteti zahvaljujući ubačajima Kuqe i Gregoryja - 84:91. Le Mans tako i dalje ostaje bez pobjede u ovogodišnjoj Euroligi, a za izbjegavanje sramote ostale su im još samo tri prilike.

Za Efes je izvanredno odigrao Loren Woods (16 koševa, 18 skokova), s kojim je Blatt općenito nezadovoljan, te ga je zamalo otpustio prošli tjedan. Scoonie Penn ubacio je 18, a Kenny Gregory 19 poena. Za Le Mans iskazali su se Nebojša Bogavac (20 poena) i Yannick Bokolo (11 koševa, 11 asistencija).

Maccabi Tel Aviv - Unicaja 87:68

Maccabi je vodio najveći dio utakmice, a na nedostižnu prednost otišli su početkom posljednje četvrtine nakon tehničke pogreške povratnika Daniela Santiaga. Šuter David Bluthenthal (16 poena) i Yotam Halperin uspješno su priveli kraju ono što je započeo u prvom poluvremenu izvrsni Marcus Fizer (19 koševa).

Nikola Vujčić se skinuo, no nije ulazio u igru. "Nije još vrijedilo riskirati ", rekao je Sherf na temu Vujčić prije nego što će nahvaliti svoju momčad: "Casspi je bio odličan u oba pravca, dok su Cummnigs i Bynum u potpunosti zaustavili Cabezasa. Igrači znaju da ako ne odigraju bolje u obrani, neće igrati. Neki su bolji, neki su lošiji, ali želim vidjeti maksimalan angažman. Uživao sam ponovo voditi utakmicu u Tel Avivu."

Naš reprezentativac Davor Kus bio je najbolji strijelac Unicaje sa 17 poena u 25 minuta uz šut 4/10 iz igre i 7/8 s linije. Riječanin je ponovo imao više izgubljenih lopti (4) nego asistencija (1) i skokova (1). Marcus Haislip (13 poena, 5/15 šut) bio je preostali dvocifreni košgeter u redovima Španjolaca, dok kod Maccabija valja notirati 11 poena i šest skokova obećavajućeg Casspija i rijetko viđenih 0/10 iz igre Brazilca Alexa Garcije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!