Ostali sportovi

Tokio žudi za Olimpijskim igrama

Maja Giljanović • petak, 11.01.2008.

Domaćin Olimpijskih igara 1964., japanski Tokio, prvi je od sedam gradova Međunarodnom olimpijskom odboru predao svoju kandidaturu "u žarkoj želji" da najveći svjetski sportski događaj 2016. godine vrati u Zemlju izlazećeg Sunca...

Dvojica prvih ljudi Organizacijskog odbora projekta Tokio 2016. osobno su se u Lausannei upustili u utrku s Chicagom (svoju kandidaturu Amerikanci su, pak, MOO-u odaslali preporučenom pošiljkom FedExa), Madridom, Bakuom, Dohom, Pragom i Rio de Janeirom. Rok za prijam ponuda istječe sljedećeg ponedjeljka, a čudi inertnost Pariza koji je u neočekivanom obratu prije tri godine izgubio od Londona utrku za Igrama 2012. godine; Francuzi se, naime, još uvijek nisu oglasili.

Uži krug finalista izbora ćemo doznati u lipnju mjesecu, a o konačnom će se pobjedniku glasati u Kopenhagenu 2. listopada sljedeće godine.

Trenutno inače kao favoriti slove upravo uvijek savršeno organizacijski potkovani Japanci s tim da se, ukoliko se Pariz (po uzoru na Rijeku i Mediteranske igre) odluči na novo nadmetanje, očekuje više nego zanimljiva borba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!