Tenis

Šlag na kraju tjedna

Tea Lokas • petak, 11.01.2008.

U finalu turnira na Tasmaniji, u gradiću Hobartu, do kraja je uspješno stigla Grkinja Eleni Daniilidou koja je bez borbe, ali zasluženo, slavila u završnici izvrsnog tjedna...

Nakon izbacivanja glavne favoritkinje i prve nositeljice turnira već u prvom kolu, moglo se naslutiti da će ova 25-godišnja grčka tenisačica napraviti dobar rezultat. Nakon Bondarenko, kojoj je nade uništila na početku, slijedilo je utapanje nada i australskoj publici koja je bodrila svoju Dellacquu. "Uzavrela" Talijanka Pennetta također je pala na testu kod 42. tenisačice svijeta.

Takav tjedan iz snova mogla je samo okruniti pobjedom u finalu, no ona je došla bez borbe. Protivnica, Vera Zvonareva, predala je meč bez "ispaljenog metka" zbog ozljede gležnja na lijevoj nozi.

Unatoč predaji, Daniilidou je igrala na visokoj razini cijelog tjedna i zaslužila titulu. To dokazuje i finale u konkurenciji parova u kojem je sudjelovala s Nijemicom Jasmin Woehr. Finale je bilo sretnije za španjolsku kombinaciju Medina Garrigues/Ruano Pascual.

WTA Hobart, 11.1.2008., finale: Eleni Daniilidou (Grčka) - Vera Zvonareva (Rusija, 2), predaja Zvonareve

WTA Hobart, 11.1.2008., finale, parovi: Medina Garrigues/Ruano Pascual (Španjolska/Španjolska, 2) - Daniilidou/Woehr (Grčka/Njemačka) 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!