Tenis

Tursunov i Guccione u borbi za naslov

Deni Kirinčić • petak, 11.01.2008.

U finale ATP turnira u Sydneyju plasirali su se domaći dečko s pozivnicom Chris Guccione i Rus Dmitrij Tursunov. Guccione je u polufinalu skinuo još jednog favorita, Radeka Štepaneka, dok je Tursunov svladao Fabricea Santoroa...

Australčev niz se samo nastavlja, a hoće li to ponoviti i protiv svog favoriziranog protivnika vidjet ćemo večeras. Guccione se bori za svoj prvi naslov na Touru, dok je Tursunov u lovu na svoj četvrti.

Ponovno to nije bio lak posao za Guccionea koji je još jednom morao ići u tri seta. Nakon što je prvi set izgubio u tie-breaku, Štepanek je podigao razinu svoje igre i sa 6:3 izjednačio rezultat. Treći je također bio velika borba, no Čeh je na kraju popustio i nakon skoro tri sata igre Australci su imali razloga za veselje.

Tursunov se ipak nešto lakše plasirao u finale. Veteran Fabrice Santoro dugo je držao otpor, ali ne dovoljno dugo, te se Tursunov sa 6:3, 7:6(4) plasirao u još jedno finale.

Za naslov u parovima borit će se braća Bryan i francuska kombinacija Gasquet / Tsonga. Bryani su rutinski odradili posao protiv Aluna Jonesa i Josepha Siriannija, dok su Francuzi tek u super tie-breaku osigurali pobjedu protiv Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog.

ATP Sydney, 11.1.2008., polufinale: Chris Guccione (AUS, WC) – Radek Štepanek (CZE) 7:6(5), 3:6, 6:4, Dmitrij Tursunov (RUS) – Fabrice Santoro (FRA) 6:3, 7:6(4).

Parovi, polufinale: Bryan / Bryan (USA/USA, 1) – Jones / Sirianni (AUS/AUS, WC) 6:3, 6:4, Gasquet / Tsonga (FRA/FRA) – Fyrstenberg / Matkowski (POL/POL) 3:6, 6:4, 10:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!